Müzliszelet, rizskása és fehérjeszelet

2022.05.19. 16:30

A vegán élelmiszerek felé nyit a Cerbona

A Cerbona Élelmiszergyártó Kft. megjelent a vegán élelmiszerek piacán, amelytől a következő években érdemi, évi mintegy 100 millió forint többletbevételt remél.

MTI

Forrás: Pexels

A cég az MTI megkeresésére közölte: a veganizmus a várakozásokat meghaladó ütemben nyer teret Európában, a trend Magyarországon is egyértelműen tapasztalható, a vegán élelmiszerek piaca folyamatosan bővül.

Többlépcsős fejlesztési folyamatot hajtottak végre, jelenleg müzliszeletek, rizskásák, granolák és fehérjeszeletek találhatók a vegán termékcsaládban. Az alapanyagokat minden esetben igyekeznek Magyarországról beszerezni, azonban az itt nem termesztett összetevőket külföldről vásárolják. A cég a vegán termékek döntő részét fehérvári üzemében gyártja. A gluténmentes termékek sikereit alapul véve ebben a funkcionális kategóriában is érdemi növekedéssel kalkulál a társaság.

A Cerbona hazai piacvezető müzliszeletgyártóként 1988 óta készít egyedi fejlesztésű termékeket székesfehérvári üzemében. A vállalat termékei a világ 28 országában vannak jelen. A nyilvános cégadatok szerint a cég 2020-ban 4,23 milliárd forint nettó árbevétel mellett 178 millió forint nyereséget ért el, míg 2019-ben 4,34 milliárd forint nettó árbevétel után 237 milliós adózott eredményt realizált.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában