Egyetemi épületek maradnak a régi laktanyák

2022.05.18. 07:20

A Corvinus távozik, az Óbudai erősödik

Nagy jelentőségű, ám végeredményben a Budapesti Corvinus Egyetem Fehérvárról való szakaszos távozásával járó megállapodást írtak alá kedden az Óbudai Egyetem és a Corvinus képviselői.

Majer Tamás

Varga Mihály és Cser-Palkovics András előtt az aláírók: Anthony Radev (b1) és Kovács Levente

Forrás: Bácskai Gergely

– 2016-ban indította el a Corvinus a fehérvári képzéseit, akkor még egy más struktúrában, más stratégia alapján. Most azonban ideje a változásnak, mivel az egyetem és városunk gazdasági, felsőoktatási stratégiája már nem tesz lehetővé igazán hatékony, hosszú távú együttműködést – értékelt közösségi oldalán Cser-Palkovics András polgármester.

Anthony Radev, a Corvinus elnöke a megállapodás aláírásakor arról beszélt, hogy nem tudták kihasználni az eredetileg 600 diákra tervezett Budai úti épületeket. Nos, az egykori lovassági laktanyák továbbra is felsőoktatási célokat szolgálnak majd! A campust – egységben az Alba Regia Műszaki Kar oktatóhelyeivel – a jövőben az Óbudai Egyetem működteti. A rektor, Kovács Levente hangsúlyozta, továbbra is a gyakorlatorientált képzést preferálják.

Lényeges, hogy a Corvinus nem sebbel-lobbal távozik. A fehérvári Corvinus jelenlegi hallgatói helyben fejezhetik be a tanulmányaikat, és corvinusos diplomát kapnak, sőt az ide meghirdetett képzéseket is elindítják ősztől – az Óbudai Egyetemmel együttműködve –, amennyiben lesz elég elegendő pontszámot elérő jelentkezőjük. A dolgozók is folytathatják a munkát, csak éppen a másik egyetem alkalmazottjaiként.

– Ez a mostani esemény is jó példa arra, hogy az egyetemek nemcsak versenytársai, hanem partnerei is lehetnek egymásnak – mondta a megállapodás megkötésén jelen lévő Varga Mihály pénzügyminiszter, a Rudolf Kalman Óbudai Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában