Frissen Fejérből

2022.04.16. 07:00

Újabb sikeres pályázati eredmények születtek Sárkeresztúr javára

Megérkeztek a Magyar falu program idei első felhívásának eredményei. Sárkeresztúr település önkormányzata útfelújításra, temető infrastrukturális fejlesztésére és egyházi közösségi tér felújítására is nyert pályázati forrást. A részletekről Csutiné Turi Ibolya polgármestert kérdeztük.

Héjj Vivien

A parókia felújítása már évek óta zajlik

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az elmúlt időszakban a települést érintően több fejlesztésről is beszámoltunk lapunk hasábjain, s ezúttal újabb sikeres pályázati eredményekről adhatunk hírt. A Magyar falu program pályázati lehetőségeinek köszönhetően újabb közel 20 millió forintos fejlesztési forrást kapott a település önkormányzata. 
Megújul a Szegfű, a Dózsa György és a Fő utca. A szakaszokon a kátyúzást követően új útpadka épül, végül pedig új, szilárd aszfaltburkolatot kapnak a jelenleg még leromlott állapotú, köves utcák. A projekt 9,9 millió forintból valósulhat meg. 


Az önkormányzati temető infrastrukturális fejlesztése keretében a kerítés cseréjére pályázott a település. 
– Ez egy magyar gyártmányú fémkerítés lesz, Kálozon és Sárszentágotán is telepítettek ilyet, ez volt számunkra a referencia. A önkormányzati és vegyes tulajdonú temetőket összesen közel 600 méter kerítés határolja. Tavaly már nyertünk támogatást 300 méternyi kerítés felújítására, most pedig további 150 méter újulhat meg. A fennmaradó részt valószínűleg önerőből oldjuk meg. Az idei évben – igyekszünk céldátumként kitűzni a halottak napját – valószínűleg az egész elkészül – mondta kérdésünkre Csutiné Turi Ibolya polgármester. A temető infrastrukturális fejlesztésére 4,3 millió forintot biztosít a Magyar falu program. 


A sárkeresztúri református egyházközség 5,4 millió forint támogatást kapott a parókia fejlesztésére, valamint a közösségi tevékenységhez szükséges eszközök beszerzésére. A polgármestertől megtudtuk, a parókia felújítása már évek óta zajlik, ez idő alatt már létrejöhetett egy új közösségi tér, így az egymásra épülő projektek következő elemére fordítják a most elnyert pályázati forrást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában