Zöldnyomda

2022.04.13. 20:00

Újabb csarnok épül Pákozdon

Kedden délután helyezték el az alapkövét annak a Folprint csarnoknak, amelyet nemsokára építeni kezdenek az M7-es Ipari Parknál.

Déri Brenda

Az alapkőletétel fontos mozzanat volt

Forrás: Kricskovics Antal

Mintegy 205 millió forintos pályázati támogatásból épülhet meg hamarosan a Folprint Zöldnyomda Kft. legújabb, 1000 négyzetméteres csarnoka Pákozdon. A két ügyvezető, Szabó Tímea és Blaskovich Tamás az ünnepélyes alapkőletételen visszaemlékezett cégük indulásának kezdeteire, mely egészen 37 évvel ezelőttre nyúlik vissza. Beszédében Blaskovich Tamás kitért a legfontosabb mérföldkövekre, fejlődésükre és arra, hogyan váltak egy „átlag” nyomdából zöldnyomdává.

 

– Magam sem hiszem el, hogy 37 éve működünk már. Még emlékszem, amikor az indulásunktól néhány évvel később, 1995-ben elfoglalhattuk az első székházunkat, amit alig öt évre rá már ki is nőttünk, így újabbat építettünk. Majd 2009-ben elkezdtünk zöldnyomdaként üzemelni, és most itt vagyunk, fejlődünk, terjeszkedünk, és építünk egy új csarnokot – mondta.

 

De mitől is zöldnyomda egy zöldnyomda? Ahogy molinójukon is olvasható: a természetbarát cégfilozófia, a környezetbarát papír, a környezetkímélő technológia, a környezettudatos működés teszi őket azzá.

 

Végül zárásként elhelyeztek egy időkapszulát, majd búcsúzóul a következőt kérdezte a jelenlévőktől Blaskovich: – Tudják-e, hogy mitől lesz egy vállalkozás sikeres? Még én is az egyetemen tanultam. Csupán csak két dolog kell hozzá: vállalkozói mersz és némi szerencse.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában