Frissen Fejérből

2022.04.12. 15:30

Nyáron állhatnak neki az új kerékpárútnak Cecén

A szolgálati lakás felújítása elkészült, megérkezett egy új karbantartó gép, zajlik a kerékpárút kivitelezéséhez szükséges eljárás.

Majer Tamás

A Kossuth utcát korábban átadták már, jelenleg a Köztársaság utcai kerékpárút van soron

Forrás: FMH-Archív (NN)

Cecén az elmúlt időszakban is befejeződött több beruházás. Elkészült a Nap utcai szolgálati lakás felújítása; a Magyar falu program támogatásával. Fazekas Gábor cecei polgármester közlése szerint a cecei és az alsószentiváni önkormányzat egymással együttműködve egy kommunális, a közterületek karbantartására alkalmas gépet szerzett be a szükséges felszereléssel együtt. 


A cecei belterületi utak közül a Malom köz és a Viola köz szilárd burkolattal való ellátása, ezekkel párhuzamosan a Bethlen Gábor utca padkanyesése is megvalósult. A település több pontján is elvégezték a szükséges kátyúelhárítási munkálatokat. 


Várhatóan rövidesen kihirdetik a Köztársaság utcai kerékpárút építésére kiírt közbeszerzési eljárás eredményét. A kiviteli terv készítése során a kerékpárút megépítését két ütemre bontották. Az első ütem része a Köztársaság utca mellett a Jókai és Béke utcát érinti. A második ütem pedig a Deák Ferenc és az Arany János utcát. 


Az első ütemben 1040 méter kerékpársáv és 1016 méter elválasztás nélküli gyalog-kerékpár út kiépítése, illetve 414 méter kerékpáros nyom burkolati jelének felfestése történik meg. A polgármester tájékoztatása szerint várhatóan nyáron indulhat el a kivitelezés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában