Szélesebb termékpaletta

2022.04.15. 19:00

Leányvállalatot alapított a Masterplast

Megalapította olasz leányvállalatát a Masterplast. A Masterplast Italia SRL az északolasz Parmától 20 kilométerre található Barco városában létesített telephelyen kezdi meg a működését, a cégben a Masterplast 51 százalékos tulajdoni részesedéssel bír.

FMH, VV

Az április 12-én bejegyzett vállalatot egy, a helyi piacot jól ismerő, tapasztalt partnerrel közösen hozta létre a magyar hőszigetelőanyag-gyártó. Olaszország az elmúlt években az egyik legerősebb exportterületté nőtte ki magát, ahol az országban bevezetett állami támogatású hőszigetelési program rendkívüli módon felpezsdítette a szigetelési rendszerek iránti keresletet. 
A Masterplast vezetése tartósan magas igényt prognosztizál az olasz piacon. Az új leányvállalat alapításával szélesebb termékpalettával, magasabb szintű szolgáltatásokkal, és nagyobb földrajzi lefedettséggel tudja ellátni meglévő és új olasz partnereit. A sárszentmihályi székhelyű társaság a felpörgő disztribúció mellett gyártást is szeretne biztosítani az olasz piacra. Több lehetőséget is vizsgál a Masterplast, a zöldmezős beruházás nagyságrendileg 10 millió euró összegű lehet, egy esetleges akvizíció ennek több mint a dupláját tenné ki. 
– Az orosz–ukrán konfliktus rávilágított, hogy az Euró­pai Uniónak sok feladata van az épületenergetika terén, felértékelődnek a hőszigetelési célok és igények. A napokban elfogadott REPower EU célja, az unió Oroszországtól való energiafüggetlenségén túl, az energiahatékonyság fokozása az épületekben és az otthonokban. Az Itáliában nagy sikerrel működő szigetelési programhoz hasonló támogatások megjelenést várjuk Európa-szerte, melyek az épületek energiatakarékosságának növelését helyezik a középpontba – mondta el lapunknak Tibor Dávid, a Masterplast elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában