Megszűnt a számla

2022.03.19. 07:05

Nem érkezett meg Olvasónk járandósága a Sberbanknál

Olvasói megkeresésre jártunk utána, mit tudnak tenni a Sberbanknál vezetett folyószámlák tulajdonosai, akiknek a bank csődje miatt megszűnt a banknál vezetett számlájuk.

Hajdú Marianna

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Sokan várják az aktuális havi járandóságukat a Magyar Államkincstártól, de ez idáig hiába – kereste meg lapunkat olvasónk, aki a fogyatékossági támogatását nem kapta meg.

 

Sok folyósítás a hónap elején már megtörtént a kincstár részéről, de a kedvezményezettek számláján az összeg nem jelent meg. A Magyar Államkincstár honlapján az a tájékoztatás olvasható, hogy azok számára, akik a járandóságukat a Sberbank Magyarország Zrt. által vezetett fizetési számlára kérték, a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatósága 2022. márciustól a banknál vezetett számlára nem teljesít utalást.

 

Amennyiben a jogosultak nem adtak meg másik számlaszámot, postai úton kapják majd meg a várt összeget. A 2022. március havi ellátásnak az újonnan bejelentett számlán történő jóváírása 2022. március 11-ig, a postai úton történő kézbesítése a Magyar Posta Zrt. által 2022. március 17-ig már megtörtént.

 

A külföldi lakcímmel rendelkező ügyfelek felé az utalásokat 2022 márciusától felfüggesztik mindaddig, amíg nem jelzik a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság részére, hogy a további folyósítások milyen módon történjenek.

 

A Sberbank Magyarország Zrt. székesfehérvári fiókjában próbáltunk további információkhoz jutni: itt azt a tájékoztatást kaptuk, hogy azokat a folyósításokat, amelyek időközben mégis megérkeztek az ügyfelek számláira, a bank – kizárólag ezen járandóságok esetében – a Magyar Államkincstár felé visszafordította. Az ügyfelek ebben az esetben a bankfiókokban személyesen kérhetnek a bank által visszafordított összegekről igazolást, amit aztán a Magyar Államkincstár felé nyújthatnak be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában