Frissen Fejérből

2022.03.25. 08:00

330 millió forint támogatásból szépül Sárosd

Új parkolókat és kerékpárutakat építenek, valamint sor került a Béka-tó 1,6 hektáros területének teljes rehabilitációjára – mintegy 330 millió forint támogatást nyert Sárosd nagyközség.

Héjj Vivien

Sárosd még élhetőbbé válik

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A fenntartható közlekedésfejlesztési projekt második ütemére 213 millió forintot nyert az önkormányzat. Ebből folytatódhat a településközpont megújítása a polgármesteri hivataltól egészen a Szabadegyházi út és a Perkátai út kereszteződéséig. 


– A Szabadegyházi utat kiegyenesítjük, az orvosi rendelő előtti útszakasz zsákutcává válik a gyógyszertárnál, és egy gyönyörű zöldfelületű parkot építünk az Y kereszteződésnél lévő háromszögből. Ezenfelül közel 20 parkoló kialakítása is megtörténik, a kerékpárút pedig a polgármesteri hivataltól becsatlakozik a Szabadegyházi úton most épülő kerékpárútba – beszélt a fejlesztési tervekről Dunkl Gergely polgármester. 


Mindezeken felül 116 millió forintból valósulhat meg a településen zöldinfrastruktúra-­fejlesztés, melynek keretében sor kerül a Béka-tó 1,6 hektáros területének teljes rehabilitációjára, s egy családbarát szabadidőpark kialakításával a tó visszakapja méltó helyét a település életében. A parkosítás mellett játszótér és erdei tornapálya épül, kialakítanak egy vízgyűjtő parktavat, melyet futópálya és KRESZ-­tanpálya vesz körül. – Ezek a projektek ismét hozzájárulnak ahhoz, hogy Sárosd még jobban kiemelkedjen, élhetővé váljon, s olyan életminőséget biztosítson a közösségnek, ami egy városéval vetekszik – fogalmazott Varga Gábor országgyűlési képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában