Frissen Fejérből

2022.02.16. 08:10

Két és fél milliárdból újulhat meg a Tóparti

Mintegy két és fél milliárd forintból kívül és belül is megújul a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium. A munkálatokat várhatóan május–júniusban a nyílászárók cseréjével és a homlokzat renoválásával kezdik.

FMH

A tantestületet is tájékoztatták a részletekről

Forrás: Simon Erika

A felújítás a tanítással párhuzamosan zajlik majd, amihez folyamatosan egyeztetnek majd az intézménnyel - számolt be az önkormányzati kommunikációs központ arról a találkozóról, ahol Cser-Palkovics András polgármester, Mészáros Attila alpolgármester és Vizi László Tamásné, a gimnázium igazgatója tájékoztatta az iskola tantestületét. A gimnázium és művészeti szakgimnázium, valamint a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ épületegyüttesének elhasználódott állapota indokolja a gépészeti és az általános külső-belső felújítást.

 

Amint a tájékoztatón elhangzott, az épületegyüttes modern, ugyanakkor mutatós külsőt kap. Megtisztítják a jellegzetes külső műkő burkolatot, amely visszakapja eredeti fehér színét. A felújítás – amint az önkormányzati kommunikációs központtól megtudtuk – a tanítással párhuzamosan, blokkonként zajlik majd, ugyanis nincs másik iskola, ahova részben vagy egészben el tudnák helyezni a diákokat és a pedagógusokat. Átmeneti megoldást jelenthetnek a konténertantermek, melyeket igény szerint biztosíthatnak. A rekonstrukció első szakasza, a nyílászárócsere és a homlokzati felújítás kivitelezési közbeszerzése már folyamatban van. 

A felújítás ütemezését Mészáros Attila alpolgármester ismertette: a közgyűlés várhatóan márciusban dönt a nyílászárócsere és a homlokzati felújítás kivitelezőjéről, és május-júniusban lesz a munkaterület-átadás. A kivitelezési határidő 10 hónap, azaz jövő tavasszal fejeződhet be a re­noválás ezen fázisa. A többi munkálatra április-májusban írhatják ki a közbeszerzési eljárást, év végén vagy jövő év elején biztosítják a munkaterületet, és 12–14 hónap lesz a kivitelezés, vagyis 2023 végére vagy 2024 tavaszára teljes egészében befejezik a munkálatokat. 

A tanári karral folytatott megbeszélésen részt vett Török Szabolcs, a Székesfehérvári Tankerületi Központ igazgatója is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában