Frissen Fejérből

2022.01.10. 11:00

Dunaferr: újra üzembe álltak a hengerművek

Nem javultak a működési körülmények a fajlagosan nagy energiaigényű acélgyártásban az ISD Dunaferr egyes gyáraira szabott kéthetes kényszerpihenő alatt sem, de ismét termel a társaság minden üzeme.

FMH

A szakszervezet pert indított a munkáltatóval szemben

Fotó: Pesti Tamás (FMH-Archív)

Az ISD Dunaferr pénteken a terveknek megfelelően újra termelésbe állítja korábban két hétre leállított két hengerművét, és a részleges leállás által érintett üzemegységekben is újraindul a termelés – közölte pénteken a VG-vel a társaság. Közlésük szerint az újraindulásra annak ellenére kerül sor, hogy továbbra is rendkívül magasak az energiaárak, amelyek miatt kénytelenek voltak kényszerpihenőt elrendelni. Mint felidézték, az elmúlt másfél évben a villamos energia ára az ipari fogyasztók számára csaknem a négyszeresére, a földgázé pedig közel a tízszeresére emelkedett. A globális energiaválság hatásai így drasztikusan érintették a hazai acélipar első számú szereplőjét, a Dunaferrt is, hiszen az acélgyártás köztudottan az egyik legenergiaigényesebb iparág. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában