Szakmai dobogós helyek

2021.12.21. 13:00

Szerelmük a kereskedelem - Pahola Géza Klauzál-díjat kapott

Az európai kereskedelem napja alkalmából Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter Klauzál Gábor Elismerő Oklevelet adományozott a kereskedelem érdekében végzett kiemelkedően eredményes tevékenysége elismeréseként Pahola Gézának, a Pahola és Pahola Kft. tulajdonosának (Polgárdi, Lepsény).

V. Varga József

Pahola Judit és Pahola Géza a lepsényi élelmiszerüzletükben

Forrás: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

A kereskedelmi szakma legrangosabb díja Klauzál Gábor (1804–1866) reformkori magyar politikus, földművelés-, ipar- és kereskedelemügyi miniszter nevét viseli. A Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség javaslata alapján Pahola Géza tulajdonos és Pahola Judit ügyvezető a díjat Cseresnyés Pétertől, az Innovációs és Technológiai Minisztérium kereskedelempolitikáért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkárától vette át a budapesti ünnepségen.

 

– A Klauzál-díj esetünkben ötven embert illet! – hangsúlyozza a társaság tulajdonosa. – Igazi csapatmunkaként értékelem, hogy munkák során eljutottunk erre a pontra. Nagyon örülünk a kitüntetésnek, ami visszajelzés is egyben, hogy talán jól tesszük a dolgunkat. Úgy érzem, egy nagy család a miénk, amelyben mindig mindenkire számíthatunk.

 

A családi indíttatás egyértelmű. A vendéglátós nagyapa, a vendéglátós-kereskedő apa a testvérpár, Géza és Judit szakmai útját is meghatározta. A Pahola és Pahola Kft.-t 1997-ben hozták létre, a stafétát a fiatalok édesapjuktól, Pahola Gézától vették át. Negyedszázada a CBA hálózatához tartoznak. Munkájukban mindketten és kollégáik is a szakértelem, szeretet és tisztesség hármas elvét vallják. Ezt bizonyítja, hogy a CBA idei szakmai versenyének dobogós helyezettje között két Pahola áruház is szerepel (Polgárdi első, Lepsény harmadik helyezett).

 

Élelmiszerüzleteik mind Polgárdiban, mind Lepsényben európai színvonalú szupermarket kategóriába tartoznak, s a kiskereskedelmi ágazatot tekintve rendkívül széles, 16 ezer cikkelemes választékkal rendelkeznek. Mindkét boltjukat saját pékségük látja el friss kenyérrel és pékáruval, naponta mintegy 200 féle terméket gyártanak.

 

A járványhelyzet egyre inkább a tudatos vásárlásra készteti az embereket az impulzusvásárlás helyett – ezt tapasztalják ők is üzleteikben. Fő erősségük a minőségi, friss áru. Hosszú évek óta ugyanazok a beszállítóik a hús- és csemegeáru tekintetében, de például a paradicsom, a paprika vagy a káposztafélék is ugyanazon alföldi termelők válogatott portékái. 

A két Géza – apa és fia – hetente háromszor ingázik Fejérből Budapestre, a Nagykőrösi úti nagybani piacra, a kamiont felváltva vezetik. Különleges világ a „nagybani”, a hosszú évtizedek óta visszajárók név szerint ismerik egymást, s ugyancsak a piac minden zegét-zugát.

A fejlesztések részeként energia-ellátásukat már mindkét boltjukban napelemes rendszer biztosítja. Legutóbb Polgárdiban újult meg az üzletük, a tavasszal pedig Lepsényben készül el az új hűtőkamra, és az elektronikus polccímke rendszer, középtávú tervük, hogy a pékséget Polgárdiból Lepsénybe költöztetik. 

– A név kötelez! – fogalmazzák meg beszélgetőtársaim. – A kisvárosban és a nagyközségben is jól ismernek, és talán szerénytelenség nélkül mondhatjuk, szeretnek bennünket. A környékből szintén egyre többen térnek be hozzánk, és büszkén mondhatjuk, hogy a Balatonon nyaralók is egyre nagyobb számban ejtik útba boltjainkat.      

Géza és Judit a vásárlókért dolgozik a nap huszonnégy órájában. Hitvallásuk az életben és a munkában is ugyanaz: szeressük azt, amivel foglalkozunk! A jó gazda gondosságával figyelve a legapróbb dolgokra is. Nem félnek a nagy szavaktól: szerelmük a kereskedelem, imádják minden percét! Nagyszerűnek tartják, hogy elkötelezett munkatársak veszik őket körül, akikkel öröm együtt dolgozni.   

Így karácsony előtt most a bejglikészítés határozta meg délutánjaikat. – A diós és a mákos tölteléket a nagymama receptje alapján főzöm már évek óta – mondja Judit. – A napokban vagy 2000 bejglit csomagoltunk celofánba! Jó érzés ennyi család ünnepi asztalához saját munkánkkal hozzájárulni.

 

– Az idén már én darálhattam a diót! – jegyzi meg mosolyogva Géza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában