Mesteroklevelek és díjak

2021.12.01. 11:00

Elismerések sorát adták át a kereskedelmi és iparkamara küldöttgyűlésén

Küldöttgyűlést és mesteravató díszünnepséget is tartott a kereskedelmi és iparkamara kedden.

Palocsai Jenő

A Gróf Zichy Jenő Szakképzés Díjat Krihó Mihály (b) kapta Sárvári József kamarai alelnöktől

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 50. küldöttgyűlésére a Gazdaság Házában került sor. Az eseményen átadták az Etikus Vállalkozó Díj kamarai díjat, melyet ebben az évben a Fehérvári Kézművesek Egyesülete és Vida Tamás érdemelt ki. Az idei Nemzeti Kiválóság Díjra a Macher Gépészeti és Elektronikai Zrt. és a Kodolányi János Egyetem lehet büszke. 

A rendezvény díszvendége Prőhle Gergely, Németország korábbi nagykövete, a Habsburg Ottó Alapítvány igazgatója volt, és előadásának témája Magyarország geopolitikai helyzete, illetve a német választások hazánkra gyakorolt hatása volt. 

Közben német InfoPont nyílt a Gazdaság Házában a német és a magyar ipari és kereskedelmi kamarák közös munkája nyomán. Az erről szóló együttműködési megállapodást Radetzky Jenő, a kamara megyei elnöke és Barbara Zollmann, a DUIHK ügyvezető elnökségi tagja írta alá. 

A küldöttgyűlésen bemutatták a kamara gazdasági folyamatokat elemző kiadványát is.

A magyar és a német kamara együttműködési megállapodását Radetzky Jenő és Barbara Zollmann írta alá

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Délután tartotta a kamara a mesteravató díszünnepséget a Hotel Magyar Király Kupolatermében. Ez évben 34 új szakember kapta kézhez a mes­teroklevelét. Idén az autószerelő-, a bútorasztalos-, a gépiforgácsoló- és a villanyszerelő-szakma legjobbjait érte a megtiszteltetés. 

Emellett megtörtént a Fe­jér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által alapított gróf Zichy Jenő Szakképzés Díj átadása is, melynek a duális képzésben kiemelkedő szerepet játszó Krihó Mihály örülhetett leginkább. Az Iparos Mester Vállalkozói Díjat Kaszap István Géplakatos, Horváth Mária fodrászmester és Klonka Sándorné fodrász vehette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában