Frissen Fejérből

2021.11.15. 17:30

Jutalmazzák a Dunaferr dolgozóit

Az évek óta húzódó nehézségek, a fizetések két részletben történő utalását követően most 100 ezer forint jutalomban részesíti dolgozói egy részét az ISD Dunaferr Zrt.

Baráth Eszter

A szakszervezet javasolta, hogy az összeget SZÉP-kártyára is igényelhessék a munkavállalók

Fotó: FMH-Archív (PT)

Az elmúlt időszakban többször foglalkoztunk a Fejér Megyei Hírlapban is az ISD Dunaferr Zrt. körül zajló eseményekkel. A vállalat legfőbb, általános vezérigazgató- helyettese, Evgeny Tankhilevich néhány nappal ezelőtt arról tájékoztatta a munkavállalókat, hogy december 17-én bruttó 100 ezer forintos jutalmat kapnak. Bár a Dunaferrtől lapzártánkig nem kaptunk választ a rendkívüli kifizetéssel kapcsolatban feltett kérdéseinkre, úgy tudjuk, a társasághoz tartozó négy cég dolgozói kapnak jutalmat, amit a javuló teljesítmény tett lehetővé.

Ezek között szerepel az ISD Dunaferr Zrt., az ISD Kokszoló Kft., az ISD Power Kft. és a Vámügynökség Kft. Információink szerint a jutalom kifizetésének viszont vannak bizonyos feltételei. Azok részesülhetnek a 100 ezer forintos bónuszban, akik július 1. és december 15. között munkaviszonnyal rendelkeztek, ebben az évben nem maradtak igazolatlanul távol a munkától, nem voltak gyes, gyed, csed, vagy fizetés nélküli távolléten és 30 napnál több egybefüggő fizetés nélküli szabadságot sem töltöttek el. Birtokunkba jutott viszont a Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetségének levele, amelyet Evgeny Tankhilevich részére küldtek a jutalom bejelentését követően.

Mint írták, részben megelégedéssel fogadták a 100 ezer forintról szóló tájékoztatást, amelyet a vállalatcsoportért elvégzett munkájuk elismeréseként ítéltek meg a munkavállalók részére. Ugyanakkor így fogalmaztak: „Meg kell azonban jegyeznünk, hogy véleményünk szerint a felsorolt területeken kívül a kölcsönzött munkavállalók elismerése is ebbe a körbe kell hogy tartozzon, hiszen az Ő munkájuk is hozzájárult ahhoz, hogy ennek a jutalomnak meglett a pénzügyi fedezete.”

A szakszervezet javasolta, hogy az összeget SZÉP-kártyára is igényelhessék a munkavállalók
Fotó: FMH-Archív (PT)

A szakszervezet javasolta, hogy az összeget SZÉP-kártyára is igényelhessék a munkavállalók, hiszen ez nemcsak számukra, de a munkáltató számára is előnyös lenne. A levél zárásaként azt írták: „Természetesen ez nem helyettesíti az alapbérek emelésére tett törekvéseinket, amit a munkavállalók továbbra is elvárnak. Ezek ismeretében továbbra is fenntartjuk bérfejlesztésre tett indítványunkat és állunk rendelkezésre a tárgyalások megkezdése tekintetében.” A szakszervezet reményeit fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy ezekre az egyeztetésekre mielőbb sor kerül a munkavállalók érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában