Frissen Fejérből

2021.11.21. 07:10

Jelentős beruházással bővül a rácalmási gyár

A hazánkban is működő abroncsgyártó vállalat a magyarországi üzemében hamarosan egy új, több mint 32 millió euró értékű projektet valósít meg a szolgáltatások javítása és a költségek optimalizálása érdekében.

Baráth Eszter

2006 óta folyamatosan bővül a gyár

Fotó: Hankook

Az alapanyagok és a kész gumiabroncsok tárolására szolgáló raktárak építése idén ősszel megkezdődött, és várhatóan egy év múlva az üzemeltetés is elindul. Információink szerint a beruházással több mint negyven új munkahelyet teremt a csaknem 3000 főt foglalkoztató Hankook Tire Magyarország.

Az egyik tervezett új egység mintegy 13 ezer négyzetméter alapterülete nyersanyagok, például vegyszerek, textil- és acélhuzalok, tömbösített gumi alapanyagok ­raktározására szolgál majd, míg a másik épület a maga 20 ezer négyzetméter alapterületével 1,5 millió gumiabroncsra bővíti a rácalmási üzem készterméktároló kapacitását. A fejlesztések lehetővé teszik a vállalat számára, hogy jelenlegi tárolási igényeit házon belül oldja meg, kiszervezett szolgáltatások igénybevétele nélkül. Ez egyben jelentős fuvarozási terhet is levesz a cég válláról, ugyanakkor csökkenti a közúti szállítmányozási folyamatok negatív környezeti hatásait is.

2006 óta folyamatosan bővül a gyár
Fotó: Hankook

A rácalmási gyár építésének kezdete óta már mintegy 880 millió eurót fektetett be Magyarországon. Jelenleg a kész gumiabroncsok nyolcvannyolc százalékát a gyár helyszíni raktárában tárolják, a fennmaradó részt, valamint a bejövő nyersanyagok jelentős hányadát pedig külső raktárakban helyezik el.

2006-os alapítása óta a gyár folyamatosan bővül Magyarországon. Az elmúlt évek beruházásainak köszönhetően a rácalmási gyár kapacitása a kezdeti időszakhoz képest három és félszeresére nőtt, és mintegy kilencszáz méretben és modellváltozatban készülnek gumiabroncsok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában