Frissen Fejérből

2021.11.07. 07:15

430 millió forint támogatás jut boltfejlesztésre Dél-Fejérben

Dél-Fejér térségében 13 település 17 üzlete, boltja újul meg a Magyar falu programnak köszönhetően. A támogatás összességében 430 millió forintot tesz ki.

V. Varga József

A térségben megújul a táci ABC is

Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

– Egy kistelepülés hosszú távú fennmaradásának egyik alapja, hogy legyen helyben napi fogyasztási cikkeket értékesítő üzlete – mondta lapunknak Varga Gábor országgyűlési képviselő.

– A választókerületemben Alapon, Alsószentivánon, Daruszentmiklóson, Hantoson, Mátyásdombon, Mezőkomáromban, Mezőszentgyörgyön, Nagykarácsonyban, Nagylókon, Sárszentágotán, Soponyán, Szabadhídvégen és Tácon látnak hamarosan hozzá a felújításhoz, fejlesztéshez. Az üzlet-átalakításra Daruszentmiklóson 35,1 millió forintot nyert a Kiss Jánosné Ilona által vezetett betéti társaság. Egyebek között a megújuló közösségi térben postai szolgáltatást nyújtanak majd, valamint vény nélküli gyógyszerértékesítést is folytatnak. A mezőszentgyörgyi vegyeskereskedésük fejlesztésére 28 millió, a mezőkomáromira 19,7 millió forintot tudnak fordítani a pályázati támogatás nyomán – tudtuk meg Náray Endréné Máriától.

A térségben megújul a táci ABC is
Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Nagyobb lesz az eladótér, megújul a raktár, a hűtőberendezés, a kasszarendszer. Várkonyi Zoltánék tősgyökeres soponyaiak, a faluban az övék a legnagyobb élelmiszerbolt. Az 56,3 millió forint támogatásból energetikai fejlesztésre költenek, napelemrendszerre, hűtőkamrára, térkövezésre és belső bővítésre, korszerű berendezésekre. A vásárlók minél színvonalasabb kiszolgálásáért.

– A boltunkra ugyancsak ráfér a külső felújítás – jegyezte meg Tácon Kovács Károly. – Az ABC még az áfész időkből való, vagy 40 éve épült. A Magyar falu programban 63,6 millió forintot nyertünk a fejlesztésére.

Ez is érdekelheti:

https://www.feol.hu/gazdasag/helyi-gazdasag/a-palyazat-celja-hogy-noveljek-a-kistelepulesek-nepessegmegtarto-erejet-es-az-ott-elok-eletszinvonalat-5415896/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában