Frissen Fejérből

2021.09.18. 16:00

Soponyán állatmenhelyet létesítenek

Számos Fejér megyei település önkormányzata pályázott sikeresen a Magyar falu program felelős állattartást elősegítő alprogramján.

Majer Tamás

Állatmenhely is épül Soponyán

Fotó: Illusztráció: Lang Róbert / Somogy Megyei Hírlap

– Figyelemmel az állatvédelmi szabályokra és a felelős állattartásra, a nem kívánt szaporulat kezelésének leghatékonyabb módja az ivartalanítás. A kistelepülésen az ivartalanítás és az állatok elektronikus azonosítóval való ellátása olykor nehézkes és költséges, amelyhez jelen kiírás alapján igényelhető támogatás nyújthat segítséget – olvasható a pályázati kiírásban.

Aba, Adony, Baracska, Bodajk, Cece, Csór, Etyek, Gyúró, Iváncsa, Kisláng, Kulcs, Lepsény, Lovasberény, Magyaralmás, Nagykarácsony, Nagyvenyim, Pákozd, Soponya, Úrhida, Vajta, Vál önkormányzata is elnyert egyenként ötszázezer és másfél millió forint közi összeget. A felsoroltak közül öt település kivételével mindenhova millió fölötti támogatás jut.

Állatmenhely is épül Soponyán
Fotó: Illusztráció: Lang Róbert / Somogy Megyei Hírlap

– Soponyán a térségben unikumnak számító állatmenhelyet és örökbefogadó állomást létesítenek ebből, máshol pedig a lakosság szélesebb körének házi kedvenceit próbálják majd jobb állatorvosi ellátáshoz juttatni – ismertette Varga Gábor, a megye déli részének ország­gyűlési képviselője.

Csór polgármestere, Csete Krisztián lapunknak elmondta, hogy igyekeznek minél több állattartó kutya- és macskagazdát részesíteni a támogatásból, a helyi emberek házi kedvenceinek ivartalanítását, chipezését segíti tehát a bejövő forrás. A cél az, hogy minél kevesebb kóbor állat legyen, hogy kordában tartsák a szaporulatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában