Frissen Fejérből

2021.09.25. 12:00

Ráckeresztúri vállalkozó is megkapta az Agráriumért OTP Díjat

Szabó István, az OTP agrárfejlesztéssel foglalkozó divíziójának ügyvezetője elmondta, a Vidékfejlesztési Program keretében a következő hét évben több mint négy­ezer­milliárd forint áll rendelkezésre a magyar vidék, a mező- és erdőgazdaság, az élelmiszeripar fejlesztésére.

Palocsai Jenő

Nagy István agrárminiszter beszélt a támogatásokról

Fotó: szervezők

A rendezvényen Nagy István agrárminiszter úgy fogalmazott: – A Vidékfejlesztési Programhoz kapcsolódva 260 milliárd forint értékben kaptak eddig fejlesztési támogatást az állattartó telepek. A pályázati források pozitív hatását azonban gyengítette az építőipari anyagok áremelkedése, ezért a tárca közös megoldásokat keres az agrárium nehézségeire.

Az eseményen öt mezőgazdasági, illetve élelmiszeripari vállalkozó kapta meg az Agráriumért OTP Díjat. A bank második alkalommal jutalmazott szakembereket. A díj alapításának célja az volt, hogy ráirányítsa a figyelmet a mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozók értékteremtő munkájára és kiemelkedő szakmai teljesítményére, amely az ágazat minden szereplője számára példaként szolgálhat.

Nagy István agrárminiszter beszélt a támogatásokról
Fotó: szervezők

Az öt kategória díjazottjait a 2012-ben alapított Agrárkollégium választotta ki a jelöltek közül. A növénytermesztés területén Bodnár Lajos, az állattenyésztés kategóriában Antal Gábor kapott díjat. Hivekovics Ákos és Hivekovics Zoltán lettek a legelismertebb kertészek. Az élelmiszeriparban egy Fe­jér megyei vállalkozó, Bodó Ágoston, a Rác­keresztúron tejtermelő tehenészetet működtető Prograg-Agrárcentrum Kft. ügyvezető igazgatója lett a díjazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában