Frissen Fejérből

2021.09.22. 07:15

Már csak három évtized áll a rendelkezésünkre a karbonsemlegesség eléréséig

Egy olyan téma került terítékre a Gazdaság Házában, amely minden földlakót egyaránt érint. A karbonsemlegesség elérésének kitűzött határideje 2050.

Palocsai Jenő

Nemes Csaba, a MEH főosztályvezetője beszélt a részletekről

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A legújabb európai uniós klímacélok megvalósulása érdekében sokat kell tenni vállalati, országos és EU-s szinten is. Ezen feladatok miatt hívott előadót a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

A megjelenteket Radetzky Jenő köszöntötte. A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke így fogalmazott: – A kitűzött cél, hogy elérjük a nullát, vagyis annyi legyen a szén-dioxid-kibocsá­tás, mint annak elnyelése. Ám ezzel sok a tennivalónk, ugyanis jelenleg 38 gigatonna kerül a levegőbe ebből a gázból, és csupán 9-10 tonna az elnyelők tárolókapacitása.

Nemes Csaba, a MEH főosztályvezetője beszélt a részletekről
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal főosztályvezetője, Nemes Csaba tartott előadást a Karbonsemlegesség, hogyan érhető el 2050-ig? címmel szervezett szakmai fórumon.

A témában jártas Minárovits Jánostól azt kérdeztük, hogyan kell elképzelni a karbonsemlegességet, milyen információkat kell megosztani ezzel kapcsolatban a nagyközönséggel? Az Albacomp Kft. vezetője elmondta: – Magyarországon is teljesíteni kell az uniós elvárásokat, különösen, amelyek a megújuló energiára való áttérésre vonatkoznak. Az év elején olyan döntés is született ezzel kapcsolatban, hogy a megújuló energia tárolásának új eszköze a hidrogén lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában