Frissen Fejérből

2021.09.28. 11:30

Magyarok kenyere Fehérváron: Csaknem kétszáz gazda adományozott

A Megyeházán a Magyarok kenyere program keretén belül adományozóünnepséget tartottak hétfőn.

Déri Brenda

A program ebben az évben is beteljesítette a célját

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az idei immáron a tizenegyedik alkalom volt. Az eseményen Varga Imre István, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Fejér megyei szervezetének elnöke beszámolt a program céljáról és 2021-es eredményeiről. – A kezdeményezés során Magyarország teljes területéről és a Kárpát-medence magyarlakta településeiről ajánlottak fel búzát a gazdálkodók a rászoruló gyermekeket segítő szervezeteknek. A Magyarok kenyere – 15 millió búzaszem ebben az évben is beváltotta a célját, bőven jutott a rászorulóknak. Megyénkben ebben az évben is négy gyűjtőponton 182 gazdatársunk adományozott 24 ezer 930 kilogramm búzát, melyből az Aranka-malom felajánlásaként 18 ezer 480 kilogramm lisztet őröltek. A gazdák adományain túl volt olyan cég is, amelyik 10 tonna vetőmag búzát és 10 tonna étkezési búzát ajánlott fel.

A program ebben az évben is beteljesítette a célját
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az eseményen beszédében Molnár Krisztián, a Fe­jér Megyei Közgyűlés elnöke és Jakab István, a MAGOSZ elnöke, az Országgyűlés alelnöke hangsúlyozta, hogy büszke mindazon gazdákra, akik szolidaritásukkal és segítőkészségükkel támogatták a programot. Az adományok átadását követően Mészáros János Elek operaénekes zárta előadásával az ünnepséget, melyen az Ismerős Arcok Nélküled című dalát együtt énekelte a résztvevőkkel, akik kézen fogva, egy nagy kört alkotva csatlakoztak az előadóművészhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában