Frissen Fejérből

2021.06.12. 07:25

Saját almát, meggyet saját feldolgozóban – Gárdonyban új üzemet avattak

Új üzemegységeinek avatóünnepségét tartotta meg pénteken délután a Simon és Simon cégcsoport.

Majer Tamás

Kujbusz Richárd az egyik új feldolgozóberendezés mellett

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– Kedves vendégeink, mindenkit nagy tisztelettel és szeretettel üdvözlök. Már-már ilyen mániákus avatónak a hírében állok – köszöntötte vendégeit L. Simon László. – Múltkor azzal cikiztek az egyik ellenzéki portálon, hogy lassan már minden héten avatok egy szobrot. Nos, szeretném előrebocsátani, azért tartunk avatóünnepségeket, hogy közösségi életet szervezzünk. Büszkék vagyunk arra, hogy mindig egy-két eredményt is elérünk, de a dolog lényege, hogy összetereljünk sok jó embert, akik tudnak egymással dolgozni, szövetséget kötni, jó dolgokat létrehozni – mondta, majd édesanyját köszöntötte, illetve édesapjára emlékezett. – Hiszen ők ketten alapították ezt a céget 1991-ben.

Kujbusz Richárd az egyik új feldolgozóberendezés mellett
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az már mégiscsak egy érték és eredmény, hogy egy immár kis cégcsoporttá kinövő családi vállalkozás lassan három évtizede működik.

L. Simon László országgyűlési képviselő elmondta még, hogy 650 millió forintba került a két épületre kiterjedő beruházás, ebből 230 millió forint európai uniós támogatás, a többi saját erő.

Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektora beszédében úgy fogalmazott, hogy a most átadott beruházásegyüttes nagyon jó példája annak, milyen rendszerekre lenne szükség máshol is a magyar mezőgazdaságban.

Komolyzenei minikoncert emelte a hangulatot Agárdon, az új üzemegység avatásán
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Kujbusz Richárd ügyvezető igazgató arról szólt, a cégcsoport az elmúlt években dinamikusan fejlődött. Területvásárlással, ültetvénytelepítéssel 94 hektárossá bővítették szőlészetüket. Az egyik új beruházás a Velence-Fruct projektje.

– Egy üzemet létesítettünk, amelyben új irodák, raktárak, gyümölcsfeldolgozó üzem, illetve gyümölcslégyártó üzem segíti az előrehaladásunkat – mondta. A másik beruházás a borászatot érintő épületbővítés, az építményen belül 850 hektoliteres erjesztőkapacitás áll rendelkezésre.

L. Simon hozzáfűzte, ezután végre nem kell eladnia a cégcsoportnak a megtermelt almát, meggyet, most már van hol feldolgozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában