szponzorált tartalom

2021.06.30. 16:22

Milyen kültéri medencét érdemes idén nyáron vásárolni?

Tombol a kánikula és ilyenkor leginkább a szabadba vágyunk, habár a jelenlegi „vírusos helyzetben” az otthoni medencék nyújthatnak kiváló felfrissülést a hőség ellen. A felfújható medencék olcsók, gyorsan felállíthatók és a nyár végén könnyen tárolhatók. Hogyan lehet kiválasztani a megfelelőt? És hogyan lehet a legjobban telepíteni és tisztán tartani? Cikkünkben ennek jártunk utána, hogy könnyen és gyorsan beszerezhessük a megfelelő terméket ebben a hőségben!

A medence menedéket biztosít a nagy melegben

Fontos és lényeges tényező a döntés meghozatalakor a berendezés típusa. Ettől függően a medence egy készlet részeként kapható, beleértve a talajszőnyeget, a klóradagolót és a szűrőrendszert (így nem kell minden esetben cserélni a vizet). Nem hagyhatjuk figyelmen kívül a költségvetést sem – már 9 ezer és 200 ezer forint közötti árban meg tudjuk vásárolni a nekünk tetszőt –, míg a felfújható medencék a legolcsóbb medencetípusok a piacon, azonban plusz felmerülő költség a vízkezelő termékek (klór, hablemosó stb.) Aki pedig különleges kényeztetésre vágyik és megengedheti magának, hozzávetőlegesen akár 1 millió forintot is áldozhat a vágyai tárgyának.

Színüktől vagy alakjuktól függetlenül a felfújható medencék mindig tartalmaznak egy vagy több felfújható gyűrűt. Amikor a medence megtelt, a víz által biztosított nyomás stabilizálja a szerkezetet, és lehetővé teszi a berendezés teljes magasságának elérését. A medence bélése általában PVC-ből (polivinil-klorid) készül. Az anyag vastagsága határozza meg, hogy mennyire ellenálló; a legvékonyabb bélések 0,2 mm, míg a legerősebbek 0,6 mm körül vannak. Nagy felfújható medencékre szintén jellemző a megerősített belső rész, itt két PVC réteg tartja össze az anyagokat.

A megerősített talapzat lehetővé teszi akár a felfújható medence biztonságos felállítását egy kissé instabil felületen, például a betonon.

 

Hasznos kiegészítők karbantartáshoz vagy tisztításhoz

Mint minden termékhez a medencékhez célszerű vásárolni néhány fontos kiegészítőt:

 

  • Talajszőnyegeket, leggyakrabban műfüvet használnak a medence alapjának védelmére
  • A klóradagoló egy kisméretű, úszó kiegészítő, amelyet arra terveztek, hogy a klórtablettákat úgy tartsa meg, hogy fokozatosan feloldódjanak a vízben.
  • A szűrőrendszerek elengedhetetlenek egy bizonyos méretű (általában 3 m3 feletti) medencéknél.
  • Védőfedél, amely megvédi a medencét a levelektől és más szennyeződéstől, ha nem használják.
  • A vízvizsgálat eszköz célja, hogy ezzel ellenőrizhető a klór és víz pH értéke
  • Egyes termékekhez jár létra, hogy a kisebbek is be tudjanak menni a mélyvízbe
  •  

    A medence telepítése

    Egyenes talajra kell telepíteni, ezért elengedhetetlen a felület megfelelő előkészítése. Meg kell szabadulni a kövektől és a szikláktól, ki kell tölteni a lyukakat és le kell rakni egy kis homokot. Miután kiegyenlítettük a medence számára kijelölt helyet, felállítjuk a talajszőnyeget.

    A gyártó ajánlását betartva haladjunk a használati útmutató szerint. Csatlakoztassuk a szűrőrendszert miután felfújtuk az eszközt.

     

    Biztonsági előírások

    Még akkor, ha nagyon alacsony vízszintű úszómedencével rendelkezünk, elengedhetetlen a biztonsági óvintézkedések betartása. Az első számú biztonsági szabály az, hogy soha ne hagyjuk gyermekeket felügyelet nélkül a vízben. Ügyeljünk arra, hogy biztonsági eszközökkel, például korlátokkal, riasztókkal, fedelekkel vagy biztonsági létrákkal (például levehető lépcsőkkel) segítsük a medencébe való bejutást.

     

    Hogyan tároljuk a medencét?

    Nyár végén vagy amikor már 20 fok alatt van a hőmérséklet célszerű lezárni a medencét, illetve felkészíteni a hideg hónapokra. Kezdjük a medence ürítésével, majd egy speciális termékkel tisztítsuk meg a bélését. Hagyjuk megszáradni, majd hajtsuk össze. Ideális esetben a medencét eredeti csomagolásában kell tárolni.

    Helyezzük a berendezést a szűrőrendszere és minden egyéb tartozéka mellett száraz és fagymentes helyre. Tároljuk helyesen, és a következő nyáron ismét jó szolgálatot nyújt majd az egész család számára.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában