Frissen Fejérből

2021.06.08. 16:00

Agrárszakmai bemutatók lesznek Mezőfalván

Állógépes kiállításon tekinthetik meg a gazdák a korszerű mezőgazdasági eszközöket, a fejlesztéseket, amelyek kipróbálására is lehetőség lesz.

Baráth Eszter

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Mezőföldi Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége szervezésében valósul meg a NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-Mezőfalva szabadtéri agrárszakmai kiállítás. A június 9–10-én megrendezésre kerülő eseményt az első napon, 10.00 órakor Áder János Magyarország köztársasági elnöke nyitja meg.

A több mint 400 ezer négyzetméteren megvalósuló kiállításnak ezúttal is a Mezőfalva melletti szántóföldek adnak otthont, ahova – amennyiben a jelenlegi szabályozás nem változik – védettségi igazolvány, vagy az oltást igazoló telefonos applikáció bemutatásával, ingyenesen léphetnek be a látogatók. A rendezvény évek óta az ország egyetlen olyan álló- és mozgógépes szabadtéri kiállítása, ahol a mezőgazdasági gépek legszélesebb kínálata szántóföldi környezetben tekinthető meg.

Az állógépes kiállításon, közel 10 ezer négyzetméteren a hazai mezőgazdaságigép-forgalmazás 80 százalékát képviselő cégek mutatják be eszközeiket. A látogatók pedig a másfél hektáros demópályán ki is próbálhatják a gépeket, gépkapcsolatokat. Emellett középpontba kerülnek az évszaknak megfelelő fajtabemutatók, mikro- és demoparcellás növénytermesztési bemutatók.

Szerdán és csütörtökön is ismertetik a legújabb nemesítési és kutatási eredményeket, a nagy és biztonságos termést ígérő fajtákat és hibrideket. A széles körű tájékozódás lehetőségéhez hozzájárul a közel 100 ezer négyzetméteres területen kialakított fajtabemutatókon és mikroparcellákon bemutatásra kerülő termesztéstechnológiai újdonságok.

A NAK Szántóföldi napok keretein belül a gazdálkodók így időt, energiát és pénzt megspórolva szabadtéri helyszínen, szántóföldi környezetben tekinthetik meg a széles kínálatot és az elmúlt két év fejlesztéseit. A gazdálkodók naprakész információkhoz juthatnak, amelyek segítséggel szolgálhatnak a fejlődést biztosító döntések meghozatalában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában