mesterségek

2021.05.01. 07:40

A bicskei vajdás kereskedelmi képzés sok ajtót megnyit az érdeklődők előtt

Parti Dóra, egykori bicskei vajdás diák – persze hogy kereskedelmet tanult ott – most a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. bicskei központjában dolgozik. Kozmetikai beszerzési asszisztens.

Majer Tamás

Parti Dóra érettségi után iratkozott be a bicskei Vajda János Technikumba

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– Nem régóta vagyok itt, még a próbaidőmet töltöm. A beszerzésen vagyok mint beszerzési asszisztens a kozmetikai területen. A kozmetikai termékekkel foglalkozunk, több típussal, ezek beszerzésével, raktárba való elhelyezésével. Az egész országos hálózat hozzánk csatlakozik – ismertette.

– Változatos, izgalmas – ezért szereti jelenlegi feladatkörét Dóra; ő is benne van abban a csapatban, aki az áruházlánc hazai boltjainak akciótervezését intézi, kitalálja. Kedvvel beszélt arról a jelenségről, arról a tevékenységről, hogyha ő vagy ők egyvalamit megváltoztatnak – éppen egy kozmetikai cikk aktuális árát –, az az egész országban megváltozik; legalábbis az áruházlánc üzleteiben.

Parti Dóra érettségi után iratkozott be a bicskei Vajda János Technikumba
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Dóra, aki tehát most asszisztens, ambíciója, hogy minél magasabbra lépkedjen a ranglétrán, szeretne fejlődni, egyre nagyobb kihívásokkal szembetalálkozni és megvívni, minél több felelősséget vállalni a munkája során. Néhány évvel ezelőtt székesfehérvári gimnáziumi évek, biológiai érdeklődés után fordult rá a gazdasági, kereskedelmi tanulmányokra. Érettségi után folytatta a bicskei Vajda János Technikumban. Alcsútdobozon él, nem volt mellékes a kisváros közelsége, de inkább az nyomott sokat a latban, hogy jókat hallott az iskoláról, sok ismerőse járt oda korábban. Ezután az Óbudai Egyetemen tanult tovább, Budapesten. Kereskedelem és marketing szakon szerzett újabb végzettséget.

Elfogult Fejér megyeiként a vajdás évekről, tanulmányairól faggattuk. Dóra elmondta, nagyon gyakorlatorientált képzést kaptak, és ezt ő nagyon-nagyon szerette. – Biztosítottak nekünk gyakorlati helyet, pont a SPAR-ban voltunk dolgozók – mondta. – A tantárgyak közül az egyik személyes kedvencem a vállalkozástan volt, a különböző vállalkozások felépítését, cégformáit tanultuk meg, ami akkor is nagyon hasznos lehet, ha valaki önálló vállalkozást szeretne indítani. A másik nagy kedvencem a marketing volt. Az tényleg olyan, ahol a kreativitás határtalan lehet – emelte ki.

Vagyis messze nem csak bolti eladói munkáról volt szó. – Nem, tényleg nem. Számomra sok kis ajtót megnyitott az ottani képzés, és én választhattam, hogy melyiken lépek be – fogalmazott Dóra.

Amikor ő végzett a Vajda János Technikumban, akkor még nem volt benne a kereskedelmi szak nevében a webáruház egység, de persze tanultak erről is. A mindennapi életben egyébként gyakorló netes vásárló. Viccelődve úgy fogalmazott, hogy a csomagküldő cég fuvarozója már alighanem fejből tudja a címét, elég ha látja a nevet. Elsősorban ruhákat rendel online.

– Kitapasztaltam – felelte arra a kérdésünkre, hogy megbízik-e a méretekben. – Az elején még necces volt, most már kitapasztaltam, hogy arról a helyről, ahonnan rendelni szoktam, miből milyen méret lesz jó – mondta. – Én élelmiszert még nem rendeltem online, de sok ismerősöm – főleg most, a covid alatt igen –, ők is meg voltak elégedve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában