Szponzorált tartalom

2021.04.08. 09:59

Napelemes rendszer telepítése a Wengetrend Kft-nél

 

Sajtóközlemény

NAPELEMES RENDSZER TELEPÍTÉSE A WENGETREND KFT-NÉL

2021 / 03 / 30

A WengeTrend Kft. 2020.10.27-én támogatói döntésben részesült a GINOP-4.1.4-19-2020-01726 azonosítószámú projekt keretében, ahol 6,05 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el. Jelen pályázat célja megújuló energiaforrások felhasználására irányuló beruházás megvalósítása. A fejlesztés megvalósítására Székesfehérváron került sor. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, melyben napelemes rendszer telepítésére került sor.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, melyben napelemes rendszer telepítésére került sor 6,05 millió forint európai uniós támogatás segítségével. Az új energiarendszer mind az egyes elemeit, mind az egész rendszert tekintve a kor legmagasabb szintű lehetőségeit, elvárásait tükrözni. Olyan rendszer került telepítésre, amely hosszútávon megbízható, korszerű és a környezethez legjobban illeszkedő technológiát tartalmaz.

A fejlesztés egyszerre szolgálja környezettudatos gazdasági versenyképesség erősítését, a környezetterhelés és a felhasznált primer energia mennyiségének csökkentését, illetve vállalkozásunk rezsiköltségekhez kötődő terheinek enyhítését. Ezt a célt leghatékonyabban napelemes rendszer kiépítésével lehetett elérni.

A telepített napelemes rendszer műszaki adatai:

  • napelem modul: JA Solar 385 Wp JAM60S20 típusú napelemek, 385 Wp
  • modul darabszám: 104 db;
  • inverter: Fronius Symo 20.0-3-M és Fronius Symo 20.0-3-M Light típusú inverter, 2 db;
  • beépített teljesítmény: 40,04 kWp;
  • csatlakozási teljesítmény: 40 kVA;
  • A projekt hatására jelentős lesz az üvegházhatású gázok éves csökkenésének aránya a fejlesztés előtti kibocsátáshoz képest. Egyúttal a napelemes rendszer éves primer energia megtakarításából származó előnyökhöz jutottunk. A fejlesztés eredményeként szeretnénk hozzájárulni egy fenntarthatóbb jövőhöz.

    További információ kérhető:

    Gödri Hunor ügyvezető

    Elérhetőség: [email protected]

    +36 20 36 89 381

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában