Frissen Fejérből

2021.04.09. 21:34

A gazdaság kutatása folyik a Corvinus laborjában

Kutatókat, vállalati partnereket és oktatókat egyaránt szívesen fogadnak a Corvinus Székesfehérvári Campusán található laborban.

Szanyi-Nagy Judit

Lehetőségek tárháza

Fotó: Corvinus Székesfehérvári Campus

A környezet nem steril, sőt: a Corvinus Social Innovation Lab az egyetem legmodernebb, nyugat-európai mintára készült kutatási egysége, abban még úgynevezett green­box (zöldfal) is található, amely kifejezetten megnyitja a teret és az univerzumot – már ha videóban vagy képben gondolkodunk.

A labor célja, hogy használói nyitni tudjanak a vállalkozások, a civil és az állami szektor felé, úgy, hogy alkalmazott kutatásokkal segítsék a régió szereplőit, s a különböző szektorokkal együttműködve növeljék az innovációs potenciált a térségben – értesültünk a Corvinus blogjáról.

A szóban forgó helyiségben az olyan területeken, mint az ipar 4.0, a demográfia vagy a mesterséges intelligencia, a konkrét gazdasági-társadalmi problémákat előbb kutatási kérdésekké, majd empirikus kutatásokká lehet átfordítani. A beszámoló szerint eddig megvalósultak már kvalitatív és kvantitatív kutatások, egyeztetések indultak tréningekkel kapcsolatban, készültek ott online tananyagok. Mindehhez a felszereltség is adott: található itt többek között négy darab, arcfelismerésre alkalmas PTZ kamera, streamrendszer, harminc darab laptop, fix és mobil előadópult, 40 fő számára székek és asztalok, valamint táblaként használható üvegfal is.

Lehetőségek tárháza
Fotó: Corvinus Székesfehérvári Campus

Ezt a felszereltséget – mint lejegyezték – több kutatási területen is alkalmazhatják az idevágyók: segítségükkel a többi között gazdasági, szociológiai, kommunikációs, pedagógiai és pszicholó­giai kutatásokat lehet végezni az épületben, a laborban.

– Az akadémiai életpályamodell az eddigieknél fokozottabban ösztönöz minden kutatót és oktatót arra, hogy minőségi tudományos cikkeket írjanak. Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani – hangsúlyozta Bordás-Tóth Éva kutatási menedzser; éppen ezért a helyiséget elsősorban a Corvinus kötelékében dolgozók, munkálkodók használhatják.

Mindez szintén hozzájárul ahhoz az elképzeléshez, hogy Székesfehérvár egy regionális jelentőségű kutatási és innovációs központtá váljon, amely célkitűzéshez a városvezetés és a Prosperis Alba Kutatóközpont egyaránt csatlakozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában