Koronavírus Fejérben

2021.02.03. 07:20

Kérelmezni kell a gazdasági támogatásokat Fehérváron

Fontos gazdasági mentőcsomagot jelentett be a múlt héten Cser-Palkovics András polgármester, ennek részteleiről kedden lakossági tájékoztatón számolt be.

Baráth Eszter

A vendéglátó-egységeket segítik

Fotó: illusztráció: Nagy Norbert (Archív)

A polgármester már korábban bejelentette, hogy a meghirdetett támogatási csomag részeként a vendéglátóegységek tekintetében elengedik a teraszdíjakat, létrehozzák a Továbbfoglalkoztatást Segítő Alapot, valamint az önkormányzattól bérelt helyiségek bérleti díját sem kell fizetni.

Keddi lakossági tájékoztatóján Cser-Palkovics András elmondta, hogy bár a kitelepülési és teraszdíjakat nem kell fizetni, a közterület használatára irányuló kérelem benyújtása szükséges. Írásos kérelmet kell eljuttatnia az önkormányzathoz azoknak is, akik a város tulajdonában lévő üzlethelyiség bérleti díja alól mentesülnének.

A vendéglátó-egységeket segítik
Fotóillusztráció: Nagy Norbert (Archív)

Székesfehérvár önkormányzata egyszeri, 100 ezer forintos támogatást nyújt azoknak a személyeknek, akik a vendéglátás területén dolgoztak, de a járványhelyzet hatására 2020. november 1. után elvesztették munkájukat. A támogatás igényléséhez szükséges kérelem formanyomtatványa letölthető formában érhető el az önkormányzat hivatalos weboldalán.

A vendéglátóipar helyi vállalkozásainak részére a Továbbfoglalkoztatást Segítő Alaphoz tartozó pályázati lehetőség előkészítése zajlik, melyet várhatóan jövő héten hirdetnek ki. Várják azok jelentkezését is, akik segíteni szeretnének a vendéglátóipar szereplőinek.

Elindult az alaphoz tartozó alszámlanyitás, melyhez a számlaszámot néhány napon belül közzéteszik.

Az önkormányzat levélben keresi meg a városban lévő konditermek vezetőit. A megkeresés célja, hogy felmérjék, az edzőtermeknek milyen formában tudnak segítséget nyújtani. Emellett megkezdték a munkát a városban dolgozó idegenvezetők támogatásával kapcsolatban is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában