Együtt egy szebb városért

2021.01.27. 14:30

Várossegítő összefogásra buzdítja társait egy martonvásári vállalkozó

Törekvésével Martonvásár működését segítené egy helyi vállalkozó – ehhez csupán a többi martoni vállalkozóra lenne szüksége.

Korondy Tamás

A martonvásári vállalkozókon múlik minden

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– Azzal a szándékkal kerestem meg a kisváros vezetését, hogy amennyiben egyetértenek vele, szeretnék felhívással élni a Martonvásáron működő vállalkozások vezetői, tulajdonosai felé a helyi iparűzési adó (HIPA) kedvezménnyel kapcsolatban – fogalmaz levelében a város játszótéri eszközeit gyártó magáncég ügyvezetője.

A martonvásári vállalkozókon múlik minden
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– Úgy vélem, hogy a 2020-as év sok vállalkozásnak nagy gazdasági visszaesést hozott, de sokunknak kisebb-nagyobb fejlődést eredményezett. Véleményem szerint több helyi vállalkozásnak nem okozna gondot, ha nem élnénk a helyi iparűzési adó megfelezésének lehetőségével – vélekedik. – Technikailag éljünk a jogszabály biztosította kedvezménnyel (erről február elejéig szükséges nyilatkozni), és a megfelezett HIPA befizetését szokásos módon az önkormányzat kasszájába fizessük be! A másik felét viszont városüzemeltetési célra, adományként fizethetnénk be a város összes üzemeltetési feladatát ellátó közhasznú cég számlájára, melyből a cég a Brunszvik-kert és a Brunszvik–Dreher sétány, az óvoda és az egészségház, valamint további területek és létesítmények fenntartási költségeit biztosítaná, egészítené ki – vázolja gondolatmenetét a cégvezető, aki hozzáteszi, mivel a nonprofit cég részére történő befizetés közcélú támogatásnak számít, így adókedvezményben is részesülne a város közhasznú cége.

A kezdeményezés sikeressége esetén óriási anyagi segítséget jelentene ez Martonvásár számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában