Motikáné Tóth Éva: „A megfelelő etikus öltözködés, viselkedés alap”

2020.12.27. 15:00

Nagyon nagy szükség van az egészségügyisekre!

Milyen szakokat indít a következő tanévben a Bugat Pál Technikum az egészségügyi ágazaton belül? Motikáné Tóth Éva, az iskola igazgatója sorolta föl a kínálatot.

Majer Tamás

Motikáné Tóth Éva: a hatéves általános ápolói képzésé a jövő

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– Nagyon szeretem ezt az iskolát, már nyugdíjba mehettem volna, de még ezt az évet itt töltöm, amíg lehet, és szeretném a továbbiakban is gyarapítani az iskola lehetőségeit – fogalmazott a pedagógus. – Jó példákat látnak az itteni tanulók a szakmai igazgatóhelyettesektől, a szaktanároktól és a gyakorlati oktatásvezető asszonytól, aki foggal-körömmel most is azért harcol, hogy a kórházban „összekössétek a hajatokat, hogy ne ilyen-olyan pólóban legyetek!” A megfelelő etikus öltözködés, viselkedés alap, ez most is kötelez bennünket – vallja.

A Bugátban az egészségügyi ágazaton belül Motikáné Tóth Éva felsorolása alapján a következő szakokat hirdetik meg a következő tanévben:

– Az általános ápoló, ez a jövő! Ez igen széles területet foglal magába, az ápolás minden területét lefedi – mondta; ez egy hatéves képzés. Fontos megjegyezni, hogy az e szakon végzők lehetnek csecsemő- és gyermekápolók – ez mindig nagyon népszerű a diákok körében, már jelentkezéskor –, dolgozhatnak majd háziorvosok mellett, ahogy az otthonápolás területén, valamint hospice és onkológiai ellátásban is. Sőt, számukra az egészségügyi felsőoktatás is kiváló folytatási lehetőség.

Motikáné Tóth Éva: a hatéves általános ápolói képzésé a jövő
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A tervek szerint a következő tanévben indítanak ötéves perioperatív szakasszisztensképzést is a Bugátban.

– Ez egy új dolog, a szakmajegyzékben szerepel. Kétféle szakmairányt választhatnak a diákok a tizedik évfolyam, illetve az ágazati alapvizsga után: egyik az aneszteziológiai szakasszisztens, a másik a műtéti szakasszisztens – tudtuk meg.

Az egészségügyi asszisztens szak képzési ideje szintén öt év. Az elérhető szakmairányok: endoszkópos, kardiológiai és angiológiai, valamint radiográfiai asszisztens.

Mentőápoló képzése is van az iskolának, őket érettségi után, kétéves képzésben, felnőttoktatás során tanítják. – Nagyon nagy szükség van rájuk – jegyezte meg a pedagógus.

[embed]https://www.feol.hu/gazdasag/helyi-gazdasag/nemcsak-a-jo-elmenyeket-meselem-el-a-tanuloknak-4537111/[/embed]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában