Külügyminiszteri látogatás

2020.10.05. 18:53

Szijjártó Péter Szabadbattyánban támogatólevelet adott át, Fehérváron alapkőletételen vett részt

A magyar kormány a nemzeti gazdaságvédelmi akcióterv keretében nemzeti exportvédelmi programot indított, amely a vírushelyzet következtében nehéz helyzetbe került, exportteljesítményüktől nagy mértékben függő vállalkozások támogatását szolgálja.

Borsányi Bea

2

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A támogatási program célja, hogy segítsen a hazai vállalatoknak a külpiaci versenyben való helytállásban, valamint megőrizze és megerősítse az elmúlt években elért magyar exportteljesítményt. A szabadbattyáni székhelyű Logsol Kft. e célból Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminisztertől vett át támogatólevelet hétfő délután.

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Ezt követően Szijjártó Péter részvételével alapkövet tettek le a Howmet-Köfém Kft-nél. A mintegy 9 milliárd forint értékű újabb beruházással – amelyhez a magyar kormány több mint 3 milliárd forint támogatást nyújt – azt a nem régen átadott csarnokot szeretnék tovább bővíteni, amelyben jelenleg 554 fő dolgozik. A bővítéssel nem csak a csarnok kapacitását szeretnék növelni, hanem közel 100 új munkahelyet is teremtenek a világ egyik legmodernebb keréktárcsa gyártó üzemében.

A szabadbattyáni látogatásról videó is készült:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában