Koronavírus Fejérben

2020.09.29. 15:31

Nem marad el a mezőfalvai szakkiállítás

Elmarad januárban Budapesten az Agrárgépshow. Jó hír viszont, hogy júniusban Mezőfalván ismét megrendezik.

B. Kiss László

A maga nemében egyedülálló a mezőfalvai kiállítás

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A tagság kérésének eleget téve az elnökség egyhangúlag döntött úgy a múlt héten, hogy lefújja a Hungexpo AGROmashEXPO nevű januári szakkiállításának társrendezvényét, az Agrárgépshow-t – derül ki abból a közleményből, ami a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Szövetsége (MEGFOSZ) honlapján olvasható. Az előrejelzések szerint ez idő tájt tetőzik majd koronavírus-járvány, ezt a kiállítást pedig zárt térben rendezik meg – áll az indoklásban.

Agrárgépshow-t egy évben kétszer szoktak tartani: egyet a fővárosban, egyet pedig Mezőfalván a NAK Szántóföldi Napok elnevezésű nagyszabású szakkiállításához kapcsolódóan.

A maga nemében egyedülálló a mezőfalvai kiállítás
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Örvendetes hír, hogy a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által jegyzett NAK Szántóföldi Napok és Agrárgép­show című kiállítást június 2. és 3. között viszont megtartják, amint arról Zászlós Tibor, a rendezvény házigazdájának, a Mezőfalvai Agrár Zrt.-nek a vezérigazgatója tájékoztatta lapunkat. A mezőfalvai szakkiállítás 52 hektárnyi területen, a határban zajlik majd. A rendre közel 20 ezer látogatót vonzó rendezvény fókuszában jövőre a környezettudatos – és víztakarékos – gazdálkodás áll majd. Az esemény különlegessége, hogy a gazdák láthatják működés közben is a mezőgazdasági gépeket, és az előzetesen bevetett különféle méretű parcellákon a különböző haszonnövényeket. Ismereteik bővítését pedig szakemberek előadásai szolgálják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában