Hét kamarai díjat ítéltek oda kilenc személynek

2020.07.01. 07:15

Posztumusz életműdíjat kapott Jüllich Ádám

Küldöttgyűlést tartott kedden a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. E rendezvényen került sor az évi rendes díjátadóra, amelyen Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is megjelent.

Sági Zoltán

Az édesapjának odaítélt életműdíjat Jüllich Anikó (b2) vette át Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettestől (b) Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Ha a járványügyi veszélyhelyzet nem szól közbe, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (FMKIK) küldöttgyűlésére március 19-én került volna sor. A kényszerű időpont-módosítás egyik következménye, hogy így posztumusz életműdíj-átadásra is sor kellett, hogy kerüljön.

Az édesapjának odaítélt életműdíjat Jüllich Anikó (b2) vette át Semjén
Zsolt miniszterelnök-helyettestől (b) Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Mert, mint Radetzky Jenő, a FMKIK elnöke fogalmazott, Jüllich Ádám – aktív korúként – még túl fiatal volt ahhoz, hogy a kamara az életművét összegzően értékelje. A sors azonban közbeszólt, és április 27-én bekövetkezett halála tragikus módon tette lezárttá, teljessé a vállalatvezető és holdingépítő üzletember munkásságát. A posztumusz Életműdíjat Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes adta át Jüllich Anikónak. Életműdíjat kapott továbbá a 2018-ban nyugdíjba vonult Simon István, a nevét viselő műanyag-feldolgozó vállalat, a Simon Plastics Kft. ügyvezetője, illetve a 2016 óta nyugdíjas Minárovits János, az Albacomp társalapítója, egykori elnöke és vezérigazgatója, az Albacomp RI Kft. ügyvezetője.

A Fiatal Vállalkozói Díjat László Zoltán, a Lászlóvill Kft. ügyvezetője érdemelte ki. Az Innovációs Díjat a Karsai Holding Zrt-nek adományozta az FMKIK. A Kamarai munkáért díj elismerő oklevelében Fülöp Ilona, egyéni vállalkozó részesült. Az Iparos Mester Vállalkozói Díjat Ertl Ferencné, móri mesterfodrász kapta. A Fe­jér megye gazdasága védelméért díj idén Ruff Dorina rendőr hadnagyhoz, a móri rendőrkapitányság bűnügyi osztályának fiatal és eredményes nyomozótisztjéhez került. A Kiss József Építőipari Nívódíjat Puska Józsefnek, az Eudeal Plusz Kft. ügyvezetőjének adományozta az FMKIK.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában