Koronavírus Fejérben

2020.03.30. 13:00

Egy évtizede nem volt ilyen olcsó a benzin Székesfehérváron

Bruttó 8 forinttal kerül kevesebbe szerdától a 95-ös benzin, ezzel 2010 óta nem látott történelmi mélypontra zuhan. Székesfehérváron 283 forint lesz a legolcsóbb az E10-esből.

Elekes Gergő

Rövidesen megváltozhat a 95-ös oktánszámú benzin összetétele

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az április elsejei árcsökkentés következtében az E10-es benzinért 290 forintot kell fizetnünk literenként, ezzel az üzemanyag ára egy hónap alatt 95 forintos zuhanást mutat. A gázolaj árában nem lesz változás, továbbra is 335 forintért tankolhatjuk átlagosan.

Fontos megjegyezni azonban, hogy a különböző töltőállomások közti árkülönbségek jelentősek lehetnek, hisz csak Székesfehérvárt figyelembe véve akár 64 forintos eltéréseket is észlelhetnek az autósok. A legolcsóbb benzin 283, a legdrágább 347 forint (autópálya) lesz szerdától, ha egy az egyben lecsapódik a bruttó árcsökkentés a kiskereskedelemben.

A gázolaj ára ezúttal sem fog módosulni, országos átlagban 335 forintos literenkénti árért cserébe tölthetjük járműveinkbe. A székesfehérvári kutaknál 324 és 388 forint (autópálya) a dízelár alsó és felső határa.

A csökkenés mögött az olajárháború és a koronavírus okozta intézkedések állnak a holtankoljak.hu portál szerint. Az utazási korlátozások bevezetése óta jelentősen lecsökkent az üzemanyag-forgalom Magyarországon, vannak kutak ahol egyes napokon a szokásos forgalom tizedét adják most el. Ez főként a benzin forgalmára vonatkozik, révén az áru-forgalom és a mezőgazdasági munkák miatt a gázolaj kelendőbb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában