Pecások

2020.01.23. 14:15

Tilalom lesz a csukára februártól március végéig a Velencei-tavon

Változik a horgászrend a Velencei-tavon, a rendelkezés a csónakos horgászoknak kedvező.

Tihanyi Tamás

A gárdonyi Keilhauer Georg egy kisebb kiolvadásban próbált szerencsét nádbotjaival

Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– Az elmúlt időszakban végig ködös, borongós és hideg időjárás volt a jellemző. A jég vastagsága nem érte el a biztonságos szintet, így a part közvetlen közelében vágott lékek, kisebb kiolvadások jelentették a halfogási lehetőséget – mondta Bozai Zsolt, a Magyar Országos Horgász Szövetség velencei-tavi kirendeltségének halőri csoportvezetője. Hozzátette: néhány keszegen és egy-két csukán kívül nem sikerült komolyabb eredményt elérni, igaz, csak kevesen horgásztak.

A gárdonyi Keilhauer Georg egy kisebb kiolvadásban próbált szerencsét nádbotjaival
Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A csukára február 3-án nulla órától fogási tilalom lép életbe a hal ívási időszaka miatt, s eltart március végéig. A 2020-as horgászrendben egy újabb változást találhatnak a csónakos horgászok. December, január és február hónapokban az eddigi napkeltétől napnyugtáig tartó időszak helyett a (Budapesten érvényes) naptári napkeltét megelőző félórától a napnyugtát követő félóráig tartózkodhatnak horgászfelszereléssel a Velencei-tavon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában