gazdasági együttműködés

2020.01.14. 07:05

Az üzbég nagykövet hozott levelet

A megyeszékhelyre érkezett az Üzbég Köztársaság Magyarországra akkreditált nagykövete, aki a testvérvárosi kapcsolat létrehozásának lehetőségét is szóba hozta a gazdasági együttműködést erősítő megbeszé­lésen.

S. Töttő Rita

Az üzbég vendégek megtekintették a fehérvári hardverfejlesztők munkáját is az innovációs központban Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: gaborfeherphoto

A gazdasági együttműködés lehetséges irányairól, Székesfehérvár és az üzbég nagyváros, Navoiy kapcsola­tának erősítéséről szólt az a találkozó, melyen Sherzod Ikromovich Asadov, az Üzbég Köztársaság Magyarországra akkreditált nagykövetét fogadta Lehr­ner Zsolt, Székesfehérvár alpolgármestere, Minárovits Márton, az Albacomp RI Rendszer­integrációs Kft. ügyvezetője, valamint Kudrjavcev Jenő, a Külügyminisztérium Oroszország, Kelet-Európa és Közép-Ázsia Főosztály vezetője.

Az üzbég vendégek megtekintették a fehérvári hardverfejlesztők munkáját is az innovációs központban
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A találkozón a két város ismertette ipari-gazdasági po­tenciálját, amelynek során világossá vált: van számos közös nevező. A hatvan éve városi rangot kapott, 140 ezres lélekszámú üzbég település ugyanis az ország egyik legjelentősebb technológiai központja, s nem mellesleg vámmentes övezet – s mint kiderült, a nagykövet szülővárosa, így számára különösen nagy öröm a két város kapcsolatának erősítésében való részvétel. A találkozón a nagykövet felolvasta a helyi kormányzó Cser-Palkovics András polgármesternek címzett levelét is, melyben kifejezte reményét a két nagyváros közti testvérkapcsolat kialakításáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában