A megye vállalkozásai közül 24 vehet részt benne

2019.09.06. 07:02

Országos vállalkozói mentorprogram rendezvényét tartották a Gazdaság Házában

Az Országos vállalkozói mentorprogram Fejér megyei nyitórendezvényének adott otthont csütörtökön délelőtt a Gazdaság Háza.

Sági Zoltán

Az öt Fejér megyei mentor ismert helyi nagyvállalatok közül került ki Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Mint ismeretes, a program 3,3 milliárd forint európai uniós támogatással valósul meg 2020 végéig, célja pedig az, hogy a magyar tulajdonú mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképessége, hatékonysága erősödjön. A program keretében országosan 500 vállalkozás számára válik térítésmentesen elérhetővé egy tapasztalt vállalkozókból, szakemberekből álló mentorhálózat.

A 10 órakor kezdődött nyitórendezvényen Radetzky Jenő, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (FMKIK) elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd Balla Gergely, a mentorprogram operatív vezetője mutatta be a szakmai mentorálás folyamatát a beszállítóvá váló, illetve külpiacra lépő vállalkozások esetében. Ezt követően Kurjancsek Judit, a FMKIK program-koordinátora ismertette a mentorálandó cégekre vonatkozó pályázati felhívásokat, illetve a jelentkezési feltételeket. A mikro-, kis- és középvállalkozások fentebb említett, országosan hozzávetőleg ötszázas száma ugyanis a szeptember 3-án meghirdetett pályázati felhívásokra jelentkező cégek közül áll majd össze, akik külpiacra lépnének vagy a hazai ipari ellátási láncba csatlakozva beszállítókká válnának.

A mentorprogramra aspiráló mikro-, kis- és középvállalkozások szeptember 9-től október 9-ig nyújthatják be pályázataikat a vallalkozztudatosan.hu címen. A jelentkezők számára a kamara pedig információs kiadványt tett közzé az fmkik.hu oldalon. A kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok, szövetkezetek, egyéni vállalkozók és egyéni cégek jelentkezésének feltétele, hogy két teljes és lezárt üzleti évvel rendelkezzenek, székhelyük, de legalább egy fióktelepük magyarországi címen legyen, továbbá a felhívásban meghatározott támogatási keretösszeg a rendelkezésükre álljon. A mentorprogramon belül külön szekcióba kerülnek a külpiaci és beszállítói mentoráltak, akik mentoraiktól mindkét területen tárgyspecifikus támogatást kapnak.

Az öt Fejér megyei mentor ismert helyi nagyvállalatok közül került ki
Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Ezzel vissza is tértünk a csütörtöki rendezvény második blokkjához, ahol 11 órától az az öt Fejér megyei vállalat mutatkozott be, amelyek közül kettő külpiaci, három pedig beszállítói mentorként segíti majd a programba bekerülő kkv-kat. A két külpiaci mentor egyenkét hat mentoráltat fogad, míg a három beszállítói mentor egyenként négyet.

A várhatóan tizenkét hónapos csoportos mentorálás során így tizenkét beszállítói és tizenkét külpiaci mentorálandó lesz majd részese az Országos vállalkozói mentorprogram Fejér megyei megvalósulásának.

A programévben online tananyag áll a mentoráltak rendelkezésére, szakértői-tanácsadói támogatásban részesülnek, és biztosítják számukra a mentorokkal való személyes találkozás lehetőségét is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában