Pecások

2019.08.14. 13:00

Ezek ám a tekintélyt parancsoló méretek! Óriásharcsát fogtak a Velencei-tónál

Többnyire magas hőmérsékleti értékek jellemezték a 32. hét időjárását, hétvégén már kánikula volt.

Tihanyi Tamás

A sukorói Sasvári János idei eddigi legnagyobb halával, egy 38 kilós harcsával érkezett a partra éjszakai horgászata után

Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A békés halak változó intenzitással keresték a csalit – tájékoztatta lapunkat Bozai Zsolt, a Magyar Országos Horgász Szövetség velencei-tavi kirendeltségének halőri csoportvezetője. Elmondta: a pontyozók közepes eredményről számoltak be, s az amurra pályázók is ritkábban jártak sikerrel, mint az előző hetekben. A ragadozó halakra horgászók közül a balinozók örülhettek a leg­gyakrabban, míg a süllővel és csukával próbálkozók kevésbé voltak eredményesek. A harcsázó horgászokat ugyancsak próbára tette a nagy meleg, de a kitartóbbaknak néhány szebb példány is horgára akadt.

A sukorói Sasvári János idei eddigi legnagyobb halával, egy 38 kilós harcsával érkezett a partra éjszakai horgászata után
Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A legnagyobb harcsát, amely 38 kilósnak bizonyult mérlegeléskor, egy éjszakai csónakos horgászat során sikerült csalihallal becsapni. A háromnyaras pontyok telepítése egy kisebb mennyiséggel folytatódott a héten, s a tervek szerint hamarosan újabb állományt helyeznek a Velencei-tóba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában