Kutatás és rendszer

2019.05.31. 07:25

A Corvinus egyetem és a Civil Centrum a fogyatékossággal élőkért

Aláírták a szerződést.

Borsányi Bea

A megállapodást a Viktória Rehabilitációs központban írták alá

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Ahogy azt az egyetem részéről a megállapodást aláíró Rosta Miklós egyetemi docens elmondta, a Corvinus pályázati forrásból olyan alap- és alkalmazott kutatásokat valósít meg, amelyek elősegítik Székesfehérvár és a Közép-Dunántúli Régió gazdasági és társadalmi fejlődését. Erre kiváló lehetőséget nyújt az a magas színvonalon felszerelt, többfunkciós laboratórium, amely az intézmény június közepén átadandó épületében működik majd.

A megállapodást a Viktória Rehabilitációs központban írták alá
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Civil Centrum részéről Farnady Judit elnök elmondta, az alapítvány ágazati hálózatfejlesztési tevékenységével, valamint a szektorok közötti együttműködések elősegítése terén végzett szakmai munkájával járul hozzá a projekt sikerességéhez. Bevonták az Esély Kört, a székesfehérvári fogyatékosügyi szervezetek hálózatát is, amely több területen is segítséget nyújt a munka elvégzéséhez. A BCE kutatási eredményeivel járul hozzá a jövőben ahhoz, hogy kialakulhasson városunkban egy komplex szolgáltatási rendszer fogyatékossággal élő, illetve megváltozott munkaképességű emberek életének jobbá tételéhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában