Földrajzilag kiváló helyen van

2018.08.21. 20:00

Van esélye Fehérvárnak egy autógyár építésére?

Az új hazai autógyárból Fejér megyei cégek is profitálni fognak – nyilatkozta Svéhlik Csaba kétszeres Európa-díjas autókonstruktőr, nemzetközi autóipari szakértő.

B. Kiss László

A gyárak beszállítóinak egyre szigorúbb követelményeknek kell megfelelniük

Fotó: MTI (illusztráció)

Szijjártó Péter miniszter jelentette be, hogy a BMW üzemet épít Debrecenben egymilliárd euró beruházásával. Míg korábban az autógyárak a Dunántúlt preferálták, addig már a Mercedes is az Alföldre települt. Miért? – kérdeztük elsőként Svéhlik Csabától.

– Jóllehet egy külföldi telephely helyszínének kiválasztása igen komoly szakmai kérdés, az esetek zömében nagyon prózai okai vannak a döntésnek. A GM/Opel döntésekor a cég központi fejlesztésén dolgoztam külföldön. A cég azért döntött Szentgotthárd mellett, mivel e város volt a legközelebb a nyugati határhoz. A rendszerváltás idején jártunk ekkor, s a leendő főnök csak akkor vállalta el a pozíciót, ha néhány percen belül bármikor Ausztriában lehet, félve egy esetleges politikai visszarendeződéstől… A Mercedes 2008-ban Kolozsvárra akart települni, de az utolsó pillanatban meggondolták magukat. A BMW esetében tudni kell, hogy a cégnek az utóbbi 20-25 évben Magyarországon alakult ki a régióban messze a legnagyobb beszállítói hálózata (sajnos zömében külföldi cégek által). Már hosszú ideje a szakmában Magyarországot már eleve egy kvázi „BMW-üzemként” emlegetik. Kelet-Magyarországon a jövedelmek jóval alacsonyabbak, kevesebb a munkalehetőség, közel van Románia és Ukrajna, ám a tág értelemben vett infrastruktúra ugyanúgy fejlett, mint a Dunántúlon. Ám a város kiválasztásakor szubjektív szempontok is szerepet játszottak. Mivel a leendő vezetők gyakorta fognak ingázni München és az új gyár között, ezért a reptér adta kényelem miatt esett Debrecenre a választás. Ez volt a döntő érv, a többi város teljes esélytelenséggel pályázott.

A gyárak beszállítóinak egyre szigorúbb követelményeknek kell megfelelniük
Fotó: MTI (illusztráció)

Fehérvárnak vajon volt-e, van-e esélye egy autógyárra?

Fehérvárnak kiváló földrajzi elhelyezkedése, sok évtizedes ipari kultúrája miatt mindig is volt esélye autógyártásra (főként a Ford által), de valahogy az élet úgy hozta, hogy inkább jelentős beszállítói ipar települt meg a városban és a régióban (főként Móron). Természetesen a mai globalizált világban semmi sem kizárt, de ismerve az autógyártók gondolkodásmódját, én ennek mostanában nem látom reális esélyét.

Profitálhat-e esetleg a megye ipara az új debreceni gyárból?

– Természetesen, hiszen a megyében is számos olyan külföldi beszállító cég működik, amelyeknek ma is fontos, ha nem a legfontosabb vevőjük a BMW, illetve hazai tulajdonú cégek is beszállítanak másodkörösként e multiknak. Az új gyár beindulása után esélyük lesz új üzletek megkötésére is, feltéve, ha eleget tudnak tenni a jövőbeni technológiai trendek diktálta egyre szigorodó követelményrendszernek.

Mennyire jogosak azok az aggodalmak, amelyek arról szólnak, hogy túlságosan is egyoldalúvá válhat a hazai gazdaság szerkezete az újabb autógyárral?

– Jóllehet a márkaimázs miatt mindig örülünk egy új beruházásnak, de azért azt tudni kell, hogy az autógyárak elsősorban a legkisebb hozzáadott értékű tevékenységeket (összeszereléseket) telepítik olcsóbb bérköltségű országokba, ráadásul óriási állami támogatás fejében. Persze a munkaerő-foglalkoztatáson keresztüli adó- és járulékbevételek (és egyéb más előnyös hozadékok) hosszabb távon pozitívvá teszik a képet, de a fejlett országokhoz való nemzetgazdasági felzárkóztatási hatásuk csekély. Természetesen a hazai gazdaság is egyre inkább kitett az autóipar globális változásainak, ha jól megy a világgazdaság, akkor ebből az anyacégeken keresztül kisebb mértékben a hazai cégek is profitálhatnak, ennek ellenkezője esetén azonban aránytalanul jobban megsínylik a hazai gyártók. De e nélkül is érezzük a negatív hatását az egyoldalú kitettségnek: ha az Audi néhány hétre leáll, akkor a hazai ipari termelés bizonyosan visszaesik.

Svéhlik Csaba nemzetközi autóipari szakértő
Fotó: archív

Debrecenben nem jelent problémát a munkaerőhiány?

– 2023–2024-ben fog elindulni a termelés az új gyárban, addig még sok minden történhet. Ezer fő fokozatos felvétele, akik zöme betanított, összeszerelő munkát fog végezni, nem okozhat problémát éppen a BMW-nek. Azonkívül a gyár számít a román, ukrán, moldáv és szerb munkavállalókra is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában