autóipari alkatrész

2018.05.16. 10:30

Az ország legjobb gyárai között a Simon Műanyagfeldolgozó

A Gyártás- Trend harmadik alkalommal hirdette meg a gyártó vállalatok versenyét, melynek összetett Év Gyára díját, kategóriájában, a Fejér megyei Simon Műanyagfeldolgozó nyerte el.

V. Varga József

Az Év Gyára díjat Pomázi Gyula adta át Simon Istvánnak (b) és Simon Péternek (j) Fotó: GyT

A gyártó- és feldolgozóipar szereplőinek ritkán van lehetőségük arra, hogy szakmai keretek között megmérettessék magukat, ezért egyedi lehetőség az Év Gyára verseny. Amint megtudtuk: a versenyidőszak fél évet ölelt fel, a meghirdetett kilenc kategóriára (legjobb menedzsmentfolyamatok, leginnovatívabb gyártó, legjobb termelő, legeredményesebb gyártástámogató, vevői elégedettség, dolgozói elégedettség, beszállító kapcsolatok, energiatárolás-energiahatékonyság, ipar 4.0 – minden hazai termelőüzemmel rendelkező cég pályázhatott, az összetett díjat pedig az a vállalat nyerhette el, amely több kategóriában a shortlistre került, és legalább az egyikben az első helyen végzett.

Az Év Gyára lett 10 milliárd forint feletti éves árbevétel kategóriában a Robert Bosch Power Tool Kft.; 3-10 milliárd forint közötti éves árbevétel kategóriában Simon István e.v.; 3 milliárd forint alatti éves árbevétel kategóriában a Gia Form Kft.

Az Év Gyára díjat Pomázi Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium iparstratégiáért és gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkára adta át Simon Istvánnak, a kőszárhegyi Simon Műanyagfeldolgozó alapítójának és Simon Péternek, a cég ügyvezetőjének a pénteki budapesti ünnepségen.

Az Év Gyára díjat Pomázi Gyula adta át Simon Istvánnak (b) és Simon Péternek (j) Fotó: GyT

A Simon Műanyagfeldolgozó több mint 30 éve alapított, 100 százalékban magántulajdonú vállalat. Fő profilja a műszaki műanyagok fröccsöntése, gyártócsarnokaikat havonta mintegy 35 millió alkatrész hagyja el, amelyek többsége autóipari felhasználására kerül. Mára három üzemben, 10 ezer négyzetméteren folyik náluk gyártás és 4300 négyzetméteren raktározás, dolgozóik létszáma 400 fő. A céget 2014 decemberétől a tulajdonos, Simon István fia és lánya vezeti. Simon Péter gyárigazgatói és ügyvezetői feladatokat lát el, míg Simon Zulejka a cégvezetői, pénzügyi és munkaügyi területekért felel. Büszkék arra, hogy olyan magyar nagyvállalatot építettek, amely elébe megy a vevők igényeinek. Termékeik megtalálhatók a Ford, VW, BMW, Mercedes, Audi, Suzuki, Mitsubishi, Citroën és Peugeot gépjárművekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában