programok

2017.11.23. 12:00

A diákság átvette az irányítást a fehérvári iskolában

Idén november 16-18 között zajlott a Székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola népszerű és nagyszabású eseménye, a Telekis Napok, a telekis diákönkormányzat szervezésével.

FMH

A telekis napok egyik látványos mozzanatát örökíti meg a felvétel

Fotó: Teleki Gimnázium

Ezúttal a diákság vette át az irányítást az iskola felett, de a tanári kar a szokott módon, szorgalmasan és lelkesen asszisztált. Több helyszínen, különböző kulturális, kreatív és színes programok várták a látogatókat. A Telekis Napok fénypontja évtizedek óta a királyválasztás, amely a végzős osztályok között zajlik. Hetekkel a megmérettetés előtt beindul a kampány, ami igazából az utolsó napokban hág a tetőfokára. Minden nap egy-egy végzős osztály mutatkozott be, csábítgatta szavazásra a diáksereget. Megismerhettük a négy királyjelöltet, akik csütörtökön a kampányfilmjük bemutatása után, kortes beszédet tartottak. Ezt követte a mindent eldöntő szavazás, ahol Faja és a 12.B osztály nyert. Másnap a király megtartotta a tanári karnak szokásos osztályfőnöki óráját, majd osztályával királyi ebéden vehetett részt a másik három jelölttel és az udvaribolonddal együtt.

A telekis napok egyik látványos mozzanatát örökíti meg a felvétel
Fotós: Teleki Gimnázium

A királyválasztással párhuzamban zajlanak a Telekis Napok versenyei az osztályok között. A tanulók mindenféle versenyszámban mérhették össze erejüket, az összesített versenyben pedig eredményt hirdettek. A dobogós helyezéseken a 11.C, a 11.A és a 9.D osztályok osztoztak. A feladatok között megtalálható volt az énekes, táncos produkció, egy kidolgozott osztályműsor, plakátkészítés, sütidekorálás, és újrahasznosított bútor gyártás. A napok témája a ,,retro” volt, így a résztvevők öltözékükkel, a szervezők a programokkal ehhez igazodtak. A Telekis Napok egy érdekes pillanata minden évben a királynő- és a bolondválasztás. A királynőválasztás feladatai igazi királynőhöz méltóak, például királyismeret, régi magyar szavak magyarázata, törvényalkotás a telekis nép életének jobbá tételére, érvelés. A királynő a 8.B osztályból került ki. A bolondválasztás feladatai bolondosak voltak: viccmesélés, óda írás, táncolás. Itt pedig a 11.C osz-tály jelöltje bizonyult a legjobbnak.

Faddi Eliza 11.C Teleki gimnázium, Székesfehérvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában