Nagyra értékelik a gyógyítást, az odafigyelést, a kezelést

2018.05.23. 18:55

Szülői hála a színes faldekoráció a Fejér Megyei Szent György Kórházban

A hálának sokféle formája van. Egy házaspár nemrég kidekorált egy kórházi helyiséget, amely kisfiuk kezelésének egyik helyszíne volt.

Bokros Judit

A kidekorált fal Fotó: Kallós N.

A Kallós Norbert-Kallós – Kókány Zsuzsanna házaspár négy éve megrázó eseményen ment keresztül. Akkor nyolcéves nagyobbik fiukat, Bencét otthoni baleset érte, s bal karja olyan súlyosan megsérült, hogy először az sem volt biztos, életben marad-e. Majd azért kellett izgulni, tudja-e mozgatni a karját.

A gyors segítségnek, az ellátásnak, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház orvosainak, szakdolgozóinak, ápolóinak köszönhetően azonban sikerült Bence karját megmenteni, és a hosszas, mintegy másfél évig tartó rehabilitáció után a gyermek ismét tudja mozgatni a sérült végtagot.

A szülők a gyógyító, segítő munkát, a hozzáállást régóta szerették volna megköszönni, ám hálájuk most tárgyiasult. Mivel dekorálással foglalkoznak, mi sem volt egyértelműbb számukra, mint hogy színes falmatricákkal borítsák az egyik kórházi helyiség falát. Hiszen ott gyerekeket is kezelnek, akiknek hangulatán sokat javíthatnak a vidám képek.

A kidekorált fal Fotó: Kallós N.

A kórház központi fizikoterápiás részlegének egyik kezelőjéről van szó, itt dolgozik Pilaszanovich-Máté Szilvia gyógytornász, aki kis megszakítással majdnem másfél évig kezelte Bencét.

Ő nagyon örült az ötletnek, mert a helyiség így valóban gyerekbaráttá vált. Az osztályvezető főorvos, Pulai Judit szintén hálás a szülőknek.

Norbert és Zsuzsa a közösségi portálon sok más segítőnek is kifejezte háláját, köztük a kórház több orvosának, és olyan nem kórházi szakembereknek, akik Bencével foglalkoztak. Terveik között szerepel a gyermekosztály intenzív részlegének dekorálása is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában