A fiatalabbakat is várják

2018.02.22. 09:30

Legyen természetes szűrővizsgálatokra járni!

Szombaton 9 és 13 óra között rendezik a Maroshegyi Egészségnapot a Gárdonyi Géza Művelődési Házban. Kardiológiai, bőrgyógyászati vizsgálatok, állapotfelmérés, dietetikai tanácsadás, csontsűrűség mérés, boka-kar index meghatározás. Mindez térítésmentesen szakemberektől.

Majer Tamás

– Ezzel a rendezvénnyel kezdjük meg Fehérvár egészségügyi programjának idei végrehajtását. Ez azért is aktuális, mivel február 20-án kezdődött a Népegészségügyi Prevenció Magyarországon – Megelőzés éve nevű országos akciósorozat az Egészségügyi Világszervezet tematikája szerint. Országosan is nagy figyelmet kap majd a szűrés, a megelőzés – tette hozzá Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok, aki kiemelte, hogy Fehérváron már évek óta zajlanak az ilyen jellegű prevenciós rendezvények. Brájer Éva alpolgármester, mint Maroshegy önkormányzati képviselője szólalt fel. Örül annak, hogy szombaton, tehát nem munkanapon lesz az esemény.

– Remélem, a fiatalabb generációk is csatlakoznak, s elhozzák magukkal a gyerekeiket is – mondta. Brájer Éva szeretné, ha megsemmisülne azon – a társadalom egy részére még mindig jellemző – attitűd, amely halogatja a problémákkal való szembenézést. Hangsúlyozta, nagyon fontos, hogy a gyerekek úgy szocializálódjanak, hogy természetesnek vegyék a szűrővizsgálatokon való részvételt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában