a békés halak voltak aktívak

2018.06.19. 09:30

Érdemes volt etetni a Velencei-tónál

Aki kitartott kiszemelt horgászhelyén, többnyire nem bánta meg az elmúlt héten sem.

Tihanyi Tamás

A gyáli Orosz Márk barátjával több szép pontyot is fogott etetett helyükön

Fotó: Tihanyi Tamás/Fejér Megyei Hírlap

– Meleg napokkal kezdődött az elmúlt hét a Velencei-tó partján, hét végére viszont csökkent a hőmérséklet, többször is erős széllel érkezett a csapadék. A változékony időben a halak jól ettek, főleg a békés halak voltak aktívak – mondta el lapunknak Bozai Zsolt, a Magyar Országos Horgász Szövetség velencei-tavi kirendeltsége halőri csoportjának vezetője. A szakember hozzátette: azok a horgászok, akik rendszeresen etetett helyen tudtak horgászni, szinte biztos fogásra számíthattak.

A gyáli Orosz Márk barátjával több szép pontyot is fogott etetett helyükön
Fotó: Tihanyi Tamás/Fejér Megyei Hírlap

A ragadozók már több kitartást igényeltek, főleg süllőből volt nehéz megfogni a napi kvótát. Az egyik horgásznak viszont megérte több időt rászánni a próbálkozásra: egy 36 kilós harcsa vitte el a csalihalát, amelyet kifejezetten nagy harcsáknak szánt, erős felszerelésen kínált fel. Június 15-én lejárt a harcsa ívás miatt elrendelt tilalma, így a 60 centinél nagyobb harcsa már megtarthatóvá vált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában