Divat

2017.12.09. 10:00

Dögös vagy elegáns? A lényeg, hogy ne mamuszban és melegítőben legyünk

A karácsony előtti feladattengerben gyakorlatilag magára van legkevesebb ideje a háziasszonynak, pedig mindenki szeretne csinos lenni a fa mellett. Íme, a stylist tippjei!

Kocsis Noémi

Kikapcsolódásnak sem volt utolsó leülni egy órára, és hallgatni Szabó Mira Emma stylist (a Csinosanyu blog szerzője) ötleteit és képes magyarázatait. A Zsolt utcai fiókkönyvtárba szervezett vetítéses előadáson arról is meggyőződhettek a hallgatóságban ülő hölgyek, hogy másnak is hasonló a gondja, nevezetesen: annyi az ünnepek körüli teendő, hogy a végén az öltözék megtervezésére, a frizurára, a harmonizáló ékszerek kiválasztására, a körömlakkra és egyáltalán, a háziasszonynak önmagára nem marad elég ideje. A tervezés, akár úgy, hogy még a fentieket is bejegyezzük a határidőnaplónkba, sokat segíthet. Ugyanígy beírhatjuk a kikapcsolódás időpontjait, a kávézást a barátnőkkel, a belvárosi sétát a férjjel, a közös bejglisütést a gyerekekkel.

Fekete, bordó és az arany a sláger
Fotós: Pinterest

Érdemes egyszerűsíteni, derül ki a szakember szavaiból. Ahogy a négyféle sütemény helyett eggyel is nagyon boldog lesz majd szenteste a család, úgy az öltözködést tekintve is igaz lesz a fenti tételmondat. Kinek-kinek más a stílusa, de ma már nem szól meg senki, ha csinos fekete leggingsben, hosszított, karácsonyi színekben (pl. zöld-piros kockás), ingruhában vagyunk a fa mellett a vendégségben. Érdemes alapruhadarabokra építeni a szettünket, s a stílusunk szerint választani. Lehetünk stílusosak a sportosan lezser,

a casual, a klasszikus, a dögös vagy az elegáns stílus képviselőjeként is ünnepekkor. Némi csillogás (ékszerek vagy egy jópofa blézer formájában) sokat ad a hangulathoz, a tipikus karácsonyi színek – piros, zöld, fehér, bordó, ezüst, arany – pedig jól kombinálhatóak. Sokszor csak egy piros körömlakk, egy fülbevaló rengeteget tud lendíteni a megjelenésünkön.

A zöld és a ropogós fehér tipikus karácsonyi szín
Fotós: Pinterest

A mamuszos-melegítős szettet viszont hagyjuk karácsonykor, szól a jótanács.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában