2025.04.23. 10:00
Konyhai praktikák az ünnepi időszak utánra
Nem kell, hogy a maradék a kukában végezze. Néhány konyhai praktikával a megmaradt ételekből finom fogásokat állíthatunk össze. Összeállításunkban maradékmentő recepteket ajánlunk.
A maradékmentő recept hallatán sokan talán értetlenkedve kapják fel a fejüket, hogy ez mégis hogyan gondolhatja bárki is komolyan. Természetesen nem a pacalpörkölt vagy éppen a répatorta újbóli felhasználásáról van szó, hanem például a megmaradt köretekről, úgy mint salátákról, krumplipüréről, rizsről, vagy éppen tojásokról, tésztáról. Lássuk, mi mindent kezdhetünk ezekkel a konyhában, hogy ne a szemétben kössenek ki!

Fotó: Képünk illusztráció / Forrás: Pexels
Maradékmentő receptek
Kezdjük a sonkával, amelyet nem szívesen dobunk ki, nemcsak az ára miatt, hanem mert benne van az időnk és a munkánk is. Nem beszélve a pocsékolásról. Ha tehát főtt sonka maradt a nyakunkon, készíthetünk belőle sonkás tésztát, vagy sonkás-paprikás pitét, duplasajtos tepsis krumplit és sonkás-paradicsomos tésztát is. A maradék sült hús pedig kiváló alapanyag lesz a csicseriborsó-salátához, a köretként szolgáló krumplipüréből pedig készíthetünk egy egytálételt vagy burgonyalepényt is.
További ötletekért érdemes felkeresni a Mindmegette.hu oldalt, ahol számtalan ötlet, tipp áll rendelkezésünkre, ha főzésről, sütéről van szó.
