2024.12.24. 12:00
Ebből vajon mi sül ki? - zumba oktató a konyhában!
Különleges fogásokkal készül a jeles alkalomra. A sárbogárdi zumba oktató édesanyaként szeret ünnepi menüt varázsolni az asztalra, szívesen kísérletezik karácsonykor is. Talán kevesen tudják róla, de a tánc szeretete mellett igazi konyhatündér is. Mutatjuk, idén milyen karácsonyi menüsorral készül Tinódyné Liszi Helga!

Tinódyné Liszi Helga: Nálunk a konyha a családi élet központja!
Fotó: zArtvilág
Helga csodálatos gyerkőcök anyukája és egy fantasztikus férj felesége. Eredetileg idegenforgalmi szakmenedzserként végezett, de mivel mindig is az egészséges életmód és a sport szeretete állt hozzá a legközelebb, ezért más vizekre evezett, így talált rá a zumbára. Karácsony közeledtével viszont különleges hobbiját is megosztotta velünk, sőt elárulta az ünnepi menüjét is!

Fotó: zArtvilág
FEOL-exkluzív: ünnepi menü Sárbogárdról
Úgy tudjuk szeretsz enni és imádsz főzni, sőt egy receptkönyved is megjelent 2023 év végén. Adódik a kérdés, milyen fogásokkal készülsz? A tradicionálisat, vagy inkább a modernebb konyhát képviseled?
– Igen, szeretek jókat enni és szeretem saját magam elkészíteni az ételeket a családom és a barátaim számára. Szenvedéllyel kísérletezem és törekszem arra, hogy a legegészségesebb ételeket tegyem az asztalra. Ezért született meg a Fitt receptek szeretettel fűszerezve című könyvem, mert szerettem volna családunk kedvenc fogásait egy csokorba fűzni és segítséget nyújtani azok számára, akik imádnak enni, de szeretnének elindulni egy egészségtudatosabb úton. A karácsonyi menü összeállítása sosem egyszerű feladat. Nagyon szeretjük a tradicionális ételeket, de mindig figyelek rá, hogy olyan alapanyagokból készítsem, ami nem megterhelő a szervezet számára. A világ legfinomabb halászlevét a férjem készíti családunk és barátaink nagy örömére. Imádjuk a töltött káposztát, amit igyekszem lightos kivitelben készíteni. Nálunk fő fogásként mindig valamilyen halétel kerül az asztalra leginkább balatoni halból, nagyon szeretjük a süllőt és a harcsát, ehhez mindig grill zöldségeket, édesburgonyát, friss salátákat készítünk. Elmaradhatatlan a bejgli torta, a gyümölcskenyér és nagy kedvenc a mákos guba pohárkrém!
Mit jelent számodra a főzés?
– Számomra kikapcsolódás és egyfajta szeretetnyelv is egyben, amivel még inkább a szeretteim kedvében tudok járni. A főzés öröme már kislánykorom óta jelen van az életemben. Édesanyám fantasztikus ételeket készített mindig és így van ez a mai napig. Neki köszönhetem a főzés iránti szeretetemet. A közösen elkészített ételek értéke még inkább felértékelődött, hiszen együtt készítettük. A közös sütésnek és főzésnek köszönhetően tudtunk egymáshoz a leginkább kapcsolódni és az elkészült finomságokból vendégül láttuk családtagjainkat, barátainkat. Ma már a lányaimmal közösen sütünk, főzünk. Csodálatos érzés látni, hogy milyen örömet okoz számukra is a közös alkotás a konyhában.

Fotó: zArtvilág
Mit jelent számodra a karácsony?
– Az év egyik legszebb és legmeghittebb időszakát. Ilyenkor igyekszem még több időt együtt tölteni a szeretteimmel. Az adventi időszakban mindig készítünk mézeskalácsot a kincseimmel. Pici koruk óta mindig ott sertepertéltek körülöttem a konyhában. Együtt gyúrtuk, díszítettük a kis kalácsokat, kekszeket. Ezek azok a pillanatok amik megédesítik az ünnepi időszakot. Nagyon szeretjük ilyenkor az otthonunkat is ünnepi díszbe öltöztetni: imádnak a lányok dekorálni, díszíteni és saját készítésű ajándékokat készíteni. Számomra ez az időszak az elcsendesedésről az együttlétről és az összetartozás megélésének az ünnepéről szól. Szeretettel kívánok mindenkinek áldott, meghitt ünnepeket és egy boldogabb új évet!