Minden korosztály jól érezhette magát

2024.06.24. 16:30

Ünnepi hétvége Martonvásáron: pezsgett a vidéki község! (galéria!)

Szombaton ünnepi piacnapot tartottak, míg vasárnap látványos show-elemek, pörgős táncok és őrületes hangulat uralkodott a városban.

Kecskés Zoltán

Mindenki táncolt: közel kétórás gálát adott a Dynamic Dance Crew Táncegyesület

Fotó: Kortyis Dávid

Jubileumi piacnap

Igazi közösség a martonvásári és ezt a mögöttünk hagyott hétvége is hűen bizonyítja. Szombat délelőtt ünnep volt kérem, méghozzá nem is akármilyen ünnep: hároméves lett a martonvásári piac és vele együtt a MartonKult Piac + Program kezdeményezése is. Horváth Bálint alpolgármester és Bocsi Andrea, a MartonKult igazgatója kedves szavakkal és emléklappal köszöntötte a portékáikat kínáló őstermelőket, kistermelőket és a kiskereskedőket, majd előkerült az óriás csokitorta is a jeles alkalomból.

A martonvásári piac harmadik születésnapján köszöntötték az őstermelőket
Fotó: MartonKult

Pezsgett Martonvásár

Vasárnap este aztán a település egyik büszkesége, a Dynamic Dance Crew Táncegyesület szántotta fel a színpadot évzáró gáláján, ami úgy betalált, hogy még mindig a hatása alatt vagyunk. A Tóth Iván Sportcsarnok megtelt érdeklődőkkel. A közel két órás műsorban 8 csoport és 120 táncos mutatkozott be telt házas közönség előtt Mózsik Viktória és Molnár-Patkós Anetta vezetésével. A vidám és dinamikus produkciók végén pedig sor került az oklevelek és a különdíjak átadására is, melyet idén a versenyzői csapatok kaptak a decemberben elért országos bajnoki és a májusban kapott Budapest bajnoki cím elismeréséül.

Az egyesület megálmodója és alapítója Mózsik Viktória büszkeséggel beszélt tanítványiról a XXIV. évzáró gálán, ahol a FEOL-nak elmesélte, egy kisebb pihenő után ismét felveszik majd táncos cipőiket, hiszen júliustól indulnak a helyi és környékbeli fellépések, valamint a napközis táborok is, melynek idén is a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központ ad otthont. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában