Egy önkéntes segítő szállítja a sukorói vadmadárkórházba

2023.06.03. 09:19

Sikerül-e megmenteni a szombat reggel talált vörös vércsét?

Példátlanul gyors összefogás segíthet abban, hogy a szombat reggel Balatonakarattyán talált sérült vörös vércse időben ellátást kapjon. A vadmadárkórház segélykiáltására egy hölgy ajánlotta fel segítségét: a madár már úton van a sukorói kórházba!

Házi Péter

Egy védett vörös vércsét próbálnak most megmenteni a lelkes állatvédők, reméljük, sikerrel járnak!

Forrás: Shutterstock

Szombat reggel tette közzé a közösségi oldalán a sukorói Vadmadárkórház, hogy Balatonakarattyán lelkes állatvédők egy sérült vörös vércsét találtak. Berkényi Tamás segítséget kért a facebookozóktól, hogy aki a Balaton felől Székesfehérvár, Budapest irányába autózik, segítsen eljuttatni a védett ragadozó madarat a sukorói vadmadárkórházba. 

A közösségi oldalon szerencsére nagyon hamar akadt egy hölgy, aki felajánlotta a segítségét. Az illető Siófokról indult el nemrég, s a remények szerint a madár hamarosan megérkezhet Berkényi Tamás állatorvos szakértő kezei közé. Reméljük, minden rendben lesz! A fejleményekről beszámolunk!


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában