Kutyatulajdonosok, figyelem!

2023.06.08. 17:30

Hamarosan Kislángon is elérkezik az ebek oltásának az ideje

2023. évben Kisláng községben az ebek kötelező veszettség elleni összevezetett védőoltása június végén esedékes – adta hírül a település jegyzője Berta Edina, aki megragadta az alkalmat, hogy az időpontokon túl, fontos dolgokra is felhívja a figyelmet.

Kecskés Zoltán

Kislángon június végén tartják az ebek kötelező oltását.

Fotó: Mészáros János

Az idei eboltást a faluban június 21-én (szerda) és június 22-én (csütörtök) 17.00-18.00 óra között lehetséges. Ezekben az időpontokban várja Poszmik Imre állatorvos a három hónapnál idősebb kutyákat a faluház udvarán, a Fő utca 63/B. házszám alatt. Fontos kiemelni, hogy a veszettség elleni védőoltással kapcsolatos kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírságot vonhat maga után.

A jegyző felhívásában kéri a tulajdonosokat, hogy feltétlenül vigyék magukkal az eb oltási könyvét. Akinek még nincs, vagy elveszítette az új típusú (sorszámozott) Kisállat Egészségügyi Könyvét, annak 500 forintért adnak újat. Berta Edina arról is tájékoztat, hogy az alábbi esetekben hagyják otthon négylábú kedvenceiket a településen élők:

- ha a kutya nem rendelkezik mikrochippel (a mikrochip beültetése az állat tartási helyén, vagy állatorvosi rendelőben kérhető)
- ha betegség tüneteit mutatja (rossz kondíció, étvágytalanság, hasmenés, láz, stb.)
- ha 14 napon belül embert harapott meg, vagy hatósági megfigyelés alatt áll.

A védőoltásra ezekben az esetekben csak a gyógyulás, illetve a hatósági megfigyelés letelte után kerülhet sor. Amennyiben kutyája harapós, a biztonság érdekében kérjük, szájkosárral ellátva vezesse az oltás helyszínére.

A védőoltás költségével kapcsolatban kiemeli, hogy az eb súlyától függően 6.500 és 7500 forint között változik, amely az antiparazitikum (féreghajtó tabletták) költségét is az tartalmazza.

További részlet a kislángi önkormányzat közösségi oldalán olvashat, vagy kérdéseikkel, észrevételeikkel Poszmik Imre állatorvost szíveskedjenek keresni a 06/30-956-1161-es telefonszámon.

A vezető képünk illusztráció!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában