Gyereknap, pünkösd, hosszú hétvége

2023.05.29. 21:04

Ilyen volt a pünkösdi virágálom – búcsúzunk az ünnepi hétvégétől (galéria)

Pünkösdkor, ahogy az elmúlt években is, hagyományosan virágpompába öltözött a fehérvári belváros. A gyereknapi forgatag is megcsodálhatta, milyen szép kompozíciókkal készültek idén a virágkötők.

HBL

Fotó: KISS LÁSZLÓ/szekesfehervar.hu

Ismét virágkötő mesterek munkái tették üdévé és színessé a királyok városát, hiszen hétvégén ismét csodálatos virágkompozíciók fogadták a fehérváriakat és a városba érkezőket. Ahogy a megnyitóról szóló cikkünkben írtuk,  ez alkalommal öt virágüzlet mesterei vettek részt a belváros díszítésében. A kompozíciók hat helyszínre készültek, az Országalma, a városháza, a díszudvar és a Püspöki Palota kapuja mellett, a Török-kútnál és a Szent István Király Múzeum Rendház épülete előtt várták a fotósok hadát, a kíváncsi szempárókat. Megtudtuk, a csokrok árából befolyt összeget a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Újszülött-, Csecsemő- és Gyermekosztályának javára ajánlják fel a szervezők.

Búcsúzzunk hát ezekkel a szemet gyönyörködtető, virágos fotókkal az ünnepkörtől, legyen ez a hosszú hétvége tortáján a hab. Jövőre ugyanitt, Pünkösdi Virágálom!  

A képre kattintva galéria nyílik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában